You, the petitioner
Klimaat koopkracht met salderen

Gun burgers salderen van duurzaam opgewekte stroom

347 signatures

Parlement, gun iedereen het voordeel van salderen en daarmee de extra koopkracht van goedkoop zelf stroom opwekken, voor de kostprijs. Daarmee kan iedere burger trotse eigenaar worden van een eigen kavel windpark of zonneweide. Door het voordeel van salderen blijven we ook trots.

Petition

We

Burgers van een steeds duurzamer land, willen thuis onze eigen stroom salderen, met voordeel

 

observe

  • Dat u, de Tweede Kamer, alleen bedrijven jaarlijks miljarden subsidie geeft, die wij burgers betalen,
  • Dat wij burgers diezelfde stroom met diezelfde windparken en zonneweides kunnen opwekken, maar dan voor ons zelf, voor de kostprijs.
  • Dat u, de Tweede Kamer, de regelgeving alleen voor bedrijven gunstig houdt, maar ons burgers onnodig benadeelt
  • Dat wij burgers, met salderen ook echt voordeel krijgen van duurzaam

 

and request

  • Gun ons burgers het recht als eerste een kavel windpark of zonneweide te kopen, voor eigen gebruik, in elk plan voor een windpark of zonneweide
  • En dat eigenaren van een kavel, de stroom thuis kunnen gebruiken.
  • Voor de kostprijs. Nu circa 4 cent per kWh bij een windpark op het land, in plaats van de consumentenprijs voor stroom (nu 22 cent).
  • Gun ons burgers dat voordeel in de energietransitie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-05-23 
Lead petitioner:
Henk Daalder 
Organisation:
Pak de Wind 
Website:

History

Signatures

Updates

Duurzaam warm wonen, met salderen, levert 4 miljard koopkracht op

Wie een kavel windpark koopt, en daarmee het huis verwarmt, ipv aardgas stoken, spaart de helft van de aardgas kosten uit. Als iedereen dat doet, levert dat 4 miljard extra koopkracht op

Als bestaande windparken in kavels verkocht worden aan huishoudens, en nieuwe ook. En die huishoudens gebruiken voortaan een elektrische CV ketel, en verder niets, kost dat de staat 2 miljard per jaar. En de huishoudens wonen duurzaam warm voor de helft van de kosten van aardgas. Stel dat is een voordeel van 600 EUR per jaar, x 7 miljoen huishoudens, is een koopkracht injectie van ca 4 miljard

.

2019-04-28

Meer uitleg over salderen

Wie thuis zonnepanelen heeft, ziet op een zonnige dag de kWh meter in de meterkast terug lopen. s'Avonds loopt de meter weer de goed kant op, en dan verbruik je eigenlijk de stroom van de zon van die dag, dat is salderen. De regering wil dit echter afschaffen.

+Read more...

Ze gunt ons burgers dat voordeel niet. Met deze petitie vragen we de Tweede Kamer, dat salderen te behouden, en uit te breiden naar kavels windpark en zonneweide

Met salderen is het elektriciteitsnet een grote accu. Voor de stroom die we er in stoppen, hoeven centrales geen brandstof te stoken, die gebruiken ze alsnog als we thuis de gesaldeerde stroom alsnog gebruiken. Dit kan ook met een kavel windpark of zonneweide. Omdat windmolens en zonnepanelen automatisch werken, heb je als eigenaar, de zelf opgewekte stroom voor de kostprijs.

Meer op dit blog

2019-04-24