You, the petitioner

Goede doelen zijn Buma/Stemra-heffingen zat!

201 signatures

Officiële goede doelen (ANBI's) moeten vrij gesteld worden van Buma/Stemra heffingen m.b.t. ondersteunende muziek op hun websites.

Buma Stemra heeft sinds deze petitie geen rekeningen meer gestuurd! Dus de boodschap is wel overgekomen?

Petition

We

De officiële goede doelen van Nederland, (ANBI's) -vaak gefinancierd door mensen met enkele euro's per maand -, zijn de officiële, door de overheid erkende goede doelen. (algemeen nut beogende instelling). Organisaties, die zich inzetten voor het welzijn van mensen op basis van Non-Profit.

 

establish that:

Dat €928,00 per jaar voor een ondersteunend muziekje op ’n webpagina van 'n goed doel, -voor mensen in een moeilijke periode van hun leven -, buiten alle proporties is. Het gaat immers over mensen die deze steun zo hard nodig hebben. De BUMA/STEMRA eis staat totaal niet meer in verhouding van wat behoorlijk is. BUMA/STEMRA maakt machtsmisbruik van haar positie en kan blijkbaar alles van iedereen eisen.  De bestuurders handelen  asociaal. De goede doelen zijn de de heffingen en starre houding van BUMA/STEMRA meer dan zat

 

and request

De leden van de 2e kamer vragen te laten stellen aan de verantwoordelijke minister met de vraag; ’hoe het mogelijk is, dat BUMA/STEMRA zulke belachelijke bedragen in rekening kan brengen aan de officiële goede doelen’. BUMA/STEMRA schermt met de bewering ‘dat zij opkomen voor de belangen van de artiesten en auteurs’, maar de bestuurders zitten zelf in stoeltjes á €2300,00 per stuk? BUMA/STEMRA laat nu de donateurs de rekening betalen. Elke auteur en artiest zou zich moeten schamen dat BUMA/STEMRA dit doet uit hun naam. Dit moet stoppen, NU! In oktober 2009 moest BUMA/STEMRA de aftocht blazen, omdat zij voor de populaire Hyves en blogs €130,00 in rekening wilde brengen voor het ‘embedden’ van een ‘ youtube filmpje’. Dat betekende dus ook €130,00 voor de ouders van al die kinderen! (zie ook het verslag van de opmerkelijke persbijeenkomst van BUMA/STEMRA van ‘geen stijl’ op youtube). BUMA/STEMRA is de weg totaal kwijt en wij, de goede doelen, vragen de politiek om daar een eind aan te maken. Onze stelling is: Officiële goede doelen betalen voortaan geen BUMA/STEMRA heffingen!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2010-01-20 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Tom van der Wal 
Organisation:
Stichting Diagnose Kanker (SDK) 
Website:

History

Signatures