You, the petitioner

Godsdienstvrije basisscholen - De bijl in artikel 23

125 signatures

Kinderen moeten in vrijheid kunnen opgroeien, niet met een gedwongen levensvisie waarin geen plek is voor andere levenswijzen. Na honderd jaar gescheiden onderwijs op grond van geloof zou het goed zijn om te kiezen voor wetenschappelijk geborgd, uitsluitend openbaar onderwijs. Daarom pleiten wij met deze petitie voor godsdienstvrije basischolen in heel Nederland.

Petition

We

Wij (toekomstige) ouders van Nederland pleiten voor godsdienstvrije basisscholen.

 

observe

  • Basisscholen zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn, temeer omdat ze met overheidsgeld worden gefinancierd.

  • Levensbeschouwing verdient beslist een plek in het onderwijs, maar als je bijbelles of koranles wilt volgen, kun je dat ook in je eigen tijd doen of in een later stadium op de middelbare school.

  • Als je kinderen gelijke kansen wil geven, moeten zij ook hetzelfde onderwijs krijgen. Het bijzonder onderwijs bevordert de segregatie. Dat is uiteindelijk funest voor onze samenleving.

  • Neutraal onderwijs is een illusie maar we zouden er in ieder geval naar kunnen streven.

  • Ook is de het bewaken van de kwaliteit van het basisonderwijs een onmogelijke opgave vanwege de vele uitzonderingen voor het bijzondere onderwijs ten opzichte van het openbaar onderwijs.

 

and request

godsdienstvrije basischolen in heel Nederland en aanpassing van artikel 23 in de Grondwet daarover.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-10-24 
Lead petitioner:
burger in Amsterdam Nieuw-West 
Website:

History

Signatures

Updates

http://www.voo.nl/Nieuws/de-bijl-in-artikel-23

Het waren geluiden uit het verleden, de schoolstrijd tussen de confessionelen en openbaren, maar honderd jaar nadat met de gelijke bekostiging van het bijzonder onderwijs de vrede werd getekend, is het toch weer raak..

2017-07-26