You, the petitioner
Empty pocket

Gerechtigheid voor onze militairen

16,489 signatures

Alweer binnen 1,5 jaar worden onze militairen gestraft. Waar ze enige jaren terug de Wet Uniformering Loonbegrip voor de kiezen kregen en salaris inleverden! Nu wordt 5% premieverhoging voor pensioenen ingehouden. Het gevolg is dat de meeste militairen tussen de 65 en 125 euro netto inleveren op het salaris!

Petition

We

Militairen, thuisfront en symphatisanten van Defensie.

 

observe

  • in 2015 werd over 5,05% salarisverhoging gesproken
  • de AFMP waarschuwde al dat dit een sigaar uit eigen doos is
  • dat is dan nu bewaarheid: afgelopen zomer al 1% premieverhoging ABP, nu per januari 5%. En weg is de salarisverhoging van 5,05% en die 500 euro die we kregen. Ook een wassen neus, aangezien we er nu netto gemiddeld 850 inleveren
  • Dit kan niet langer!!

 

and request

  • 2,5% loonsverhoging met terugwerkende kracht vanaf het verlopen van de vorige CAO

  • compensatie van de ontstane netto dalingen van het salaris door stijgingen van premies ABP

Sign this petition

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-06-23 
Answer expected:
2017-08-31 
Status:
Signable 
Lead petitioner:
Lianne Doornenbal-Kooymans 
Website:

History

Signatures

Updates

Oefenen met ouwe meuk!

Lees het stuk op de telegraaf. Hierin zie je dat het materiaal ook zwaar te wensen overlaat.

+Read more...

Hoe moeten we ons land verdedigen, als we al geen oefeningen op een normale manier kunnen draaien.

http://m.telegraaf.nl/reportage/article/28077580/landmacht-oefent-met-%E2%80%99oude-zooi%E2%80%99

2017-05-01

Eindbod Defensie arbeidsvoorwaarden onacceptabel

http://afmp.nl/eindbod-defensie

Hier kunt u alles lezen over het eindbod van de minister...

Mensen laat van u horen..

+Read more...

Zorg dat we 40.000 handtekeningen krijgen want dan kunnen we naar de kamer voor behandeling..... Ik (vrouw van) heb me sterk gemaakt voor jullie. Laat jullie STEM horen en teken!!!

2017-04-21

Geen aanpassing Chroom-6 regeling

(Nog meer redenen waarom je de petitie zou moeten gaan ondertekenen. Defensie wil steeds meer zichzelf terugtrekken uit situaties!!!)

De coulanceregeling Chroom-6 wordt niét aangepast zolang er geen akkoord is met de vakbonden.

+Read more...

Hoewel de media berichten dat de coulanceregeling is aangepast, is dat niét het geval. Ook Minister Hennis gaat met de Kamerbrief haar boekje fors te buiten.

Defensie wil de coulanceregeling aanpassen als gevolg van de uitkomst van een deelonderzoek van het nog lopende onderzoek door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het ministerie wil een aantal aandoeningen van de lijst halen omdat het niet waarschijnlijk zou zijn dat ze worden veroorzaakt door het werken met Chroom-6.

Volgens AFMP-voorzitter Anne-Marie Snels loopt de berichtgeving hierover voor de muziek uit. “Aanpassingen in de coulanceregeling kunnen niet plaatsvinden zónder akkoord van de vakbonden. Daarvoor moet dit eerst ingebracht worden in het formele overleg. Aangezien dit overleg is opgeschort naar aanleiding van de stukgelopen arbeidsvoorwaardenonderhandelingen kan er van aanpassing geen sprake zijn”, aldus Anne-Marie Snels.

Deze boodschap brachten we maandagmiddag ook in het Sectoroverleg Defensie (SOD). Met de Kamerbrief die minister Hennis stuurde loopt zij dus fors “voor de muziek uit” en passeert zij de bonden. Dat is onacceptabel. Aangedrongen werd op een rectificatie van die brief. Het RIVM stuurt een nieuwsbrief rond die eveneens vooruitloopt op besluitvorming in het overleg.

Ter geruststelling van alle betrokkenen: (voormalig) defensiemedewerkers die al een coulanceregeling hebben ontvangen houden die gewoon. (voormalig) defensiemedewerkers kunnen nog steeds een beroep doen op de coulanceregeling. Daarbij geldt de coulanceregeling zoals die vorig jaar in overleg met de vakbonden tot stand is gekomen.

2017-03-28