You, the petitioner
Busfoto1

Gelijk werk, gelijk loon in het openbaar vervoer

495 signatures

HIERBIJ OOK HET VERZOEK AAN IEDEREEN OM DEZE PAGINA ZO VEEL MOGELIJK TE VERSPREIDEN VIA DE SOCIAL MEDIA!!

Werkgevers mogen in het openbaar vervoer nog steeds werken met verschillende CAO's. Het gaat dan om taxi- en tourbedrijven die openbaar vervoer verrichten. Door o.a. onderaanemers in te schakelen kunnen die bedrijven onder de CAO openbaar vervoer uitkomen. DAT MOET STOPPEN. Teken daarom deze petitie.

Ook op facebook is er een pagina. http://www.facebook.com/GelijkWerkGelijkLoon "LIKE" it.

Petition

We

Alle buschauffeurs in Nederland. Want wat er nu gebeurt is oneerlijk.

 

observe

In het openbaar vervoer kan worden gewerkt met meerdere CAO's. Dat komt omdat de CAO openbaar vervoer niet overal bindend is. Dat geldt dus voor touringcarbedrijven en taxibedrijven die openbaar vervoer verrichten. Ze kunnen onder de CAO openbaar vervoer uit komen doordat de werkpakketten vaak minder zijn dan 25 fte. Of door het pakket te verspreiden via onderaannemers. Dit moet niet mogen!!! Daarom, GELIJK WERK, GELIJK LOON.

 

and request

Ik verzoek om de regelgeving aan te passen, zodat altijd, alle buschauffeurs die openbaar vervoer verrichten onder dezelfde CAO voor openbaar vervoer vallen. Hoe groot of klein het lijnenpakket ook is. En of het dan gaat om een openbaar vervoer bedrijf of een touringcarbedrijf, dat moet niks meer uitmaken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
openbaar vervoerbedrijf 
Petition desk:
Closing date:
2016-04-08 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Martijn Mulder 

History

Signatures