You, the petitioner
Evh43wxcrj6tlsqtcjr4ia

Gekapte bomen terugplanten in de Beethovenlaan in Heemstede

53 signatures

Mooie grote bomen zijn een sierraad voor de gemeente. Een laan zonder bomen is geen laan! We begrijpen dat zieke/dode bomen gekapt worden. Echter de plekken hierna voorzien van stoeptegels is een doodzonde. Luchtkwaliteit, aanzien en afvoer van regenwater verbeterd door groen in de openbare ruimte.

Petition

We

Bewoners vd Beethovenlaan tussen de Wagnerlaan en het Sweelinckplein

 

observe

  • er zijn tenminste 4 volwassen bomen verwijderd van de Beethovenlaan.
  • Eerdere omgezaagde bomen zijn wel vervangen. Weliswaar door kleinere, jonge bomen maar alles beter dan groen vervangen door beton!
  • De uitvoering van het groenbeleid in onze laan strookt niet met Groenbeleidsplan Heemstede 2014 waar behouden en versterken van de groenstructuur uitgangspunt is.
  • Er is geen overleg geweest met de bewoners over het 'verstenigen van onze Beethovenlaan'.
  • De uitstraling en kwaliteit van (een deel van) de componistenwijk gaat achteruit door verlies van een substantiĆ«le hoeveelheid bomen en uitgedunde bomenbestand in de Beethovenlaan (wat nu vooral bestaat uit een beperkt aantal kleinere en jonge bomen).
  • Het plaatsen van groen in de nabije omgeving is lovenswaardig maar doet geen recht aan de uiterlijk van onze groene Beethovenlaan.

 

and request

Vervang omgezaagde bomen door nieuwe bomen in de laan zelf.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Heemstede 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-12 
Lead petitioner:
Niek Verveen 
Website:

History

Signatures

Updates

Raadsvergadering 13 februari

Ondanks een bevestiging van de griffier bleek onze petitie vanavond in de raad niet geagendeerd bij de ingekomen stukken. De wethouder was nog niet voorbereid en de eerstvolgende spreekmogelijkheid is op 12 maart a.s..

2020-02-13