You, the petitioner
Vuurwerk

Geen vuurwerkverbod in Ridderkerk

1,273 signatures

De gemeente Ridderkerk is voornemens om in november 2021 een verbod in te stellen voor het afsteken van vuurwerk voor komende jaarwisseling. Na het landelijk verbod van vorig jaar zou de gemeente juist dit jaar nog een oud en nieuw met vuurwerk moeten toestaan.

Petition

We

bewoners van Ridderkerk die tegen een vuurwerkverbod zijn voor komende jaarwisseling, 2021-2022.

 

observe

  • De gemeente zou geen verbod moeten instellen omdat het voor handen hebben van legaal vuurwerk wel toegestaan is.
  • Daarnaast zal een verbod niet te handhaven zijn omdat er niet voldoende boa's en politie beschikbaar zijn met oudjaarsavond. Ze zijn nodig op de plekken waar wel overlast is of waar calamiteiten zijn.
  • De gemeente wil activiteiten organiseren maar hiervoor is het de vraag of dit nu nog geregeld kan worden en of hier uiteindelijk animo voor zal zijn.
  • De gemeente dient het afsteken van illegaal vuurwerk aan te pakken, niet de normale consument die enkel in de 8 uur met oudjaar wilt afsteken. Laat ons vieren!

 

and request

om een landelijk vuurwerkverbod te volgen en niet zelf een verbod op het afsteken van vuurwerk in te stellen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Ridderkerk 
Petition desk:
Lead petitioner:
Arnold Koster 

History

Signatures