You, the petitioner
20141215 v03

Geen uitbreiding Luchthaven Lelystad

1,012 signatures

Een besluit om Luchthaven Lelystad uit te breiden te midden van zeer vogelrijke beschermde natuurgebieden is zeer onverstandig en gevaarlijk. De kans op vogelaanvaringen is te groot en niet goed onderzocht. Straks moeten de Oostvaardersplassen vogelvrij gemaakt worden of de luchthaven verplaatst.

Petition

We

de Stichting Vogel- en Natuurwacht ‘Zuid-Flevoland’ en allen die zich betrokken voelen bij de vliegveiligheid en de natuur alsmede de verantwoorde besteding van overheidsgelden

 

establish that:

  • dat een besluit om vliegveld Lelystad uit te breiden tot een grote luchthaven buitengewoon onverstandig is vanwege de vele vogelrijke natuurgebieden in de nabije omgeving, waaronder de Oostvaardersplassen.
  • dat als onderdeel van de Milieu Effect Rapportage (MER) geen systematisch onderzoek is verricht naar de grote kans op vogelaanvaringen.
  • dat vogelaanvaringen kunnen zorgen voor grote schade aan vliegtuigen, soms met gevaar voor de veiligheid van passagiers, bemanning en omwonenden.
  • dat na dit onverhoopt besluit zal blijken dat verregaande maatregelen zoals het verjagen en doden van vogels in de wijde omtrek van 23 km, zoals bij Schiphol, onontkoombaar zijn.
  • dat deze maatregelen niet alleen zeer ongewenst, maar ook onuitvoerbaar zijn omdat tenminste drie natuurgebieden binnen deze cirkel vallen en internationaal beschermd worden door de Vogel- en Habitatrichtlijn.
  • dat dan zal blijken dat de luchthaven alsnog verplaatst moet worden of ongebruikt moet blijven, waarmee zich een nieuw financieel debacle voltrekt

 

and request

de leden van de Tweede Kamer niet in te stemmen met de uitbreiding van Luchthaven Lelystad of in ieder geval daarmee niet in te stemmen voordat een gericht systematisch veldonderzoek is verricht naar het risico op vogelaanvaringen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-09-15 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Stichting Vogel- en Natuurwacht 'Zuid-Flevoland' 
Organisation:
Stichting Vogel- en Natuurwacht 'Zuid-Flevoland' 
Website:

History

Signatures