You, the petitioner

Géén nieuwe kunstwerken in gemeente Tholen

965 signatures

Hoewel de gemeente Tholen geen extra geld wil steken in de gemeentelijke zwembaden, het schoolzwemmen, nieuwbouw van scholen etc. etc wil zij wel € 12.500,- uitgeven aan een nieuw te maken kunstwerk op de haven van Sint-maartensdijk.

Wij willen dat de Gemeente Tholen luistert naar haar bevolking!!!

Petition

We

Inwoners van de gemeente Tholen, en een ieder die tegen het verkeerd besteden van belastinggeld is.

 

establish that:

dat de gemeente Tholen, belastinggeld uitgeeft aan (kunst)projecten, die voor de meerderheid van de belastingbetalers, geen enkele prioriteit hebben.

 

and request

de gemeente, haar prioriteiten, op gebied van de begroting, opnieuw vast te stellen, in overleg, op welke manier dan ook, met de bevolking. tevens verzoeken wij de gemeente, in tijden van recessie en bezuiniging, haar uitgaven aan nieuw te plaatsen kunstwerken, op te schorten.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tholen 
Petition desk:
Closing date:
2011-09-20 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Jan-kees de Feijter 

History

Signatures

Updates

Raad gaat door!!!

Gisteren bleek, tijdens de vergadering van de commissie samenleving, dat er in de raad waarschijnlijk een meerderheid is voor het vrijmaken van €12.500 voor het te plaatsen kunstwerk. Helaas versterkt het college hierdoor het gevoel onder de burgers, dat zij regeert vanuit een ivoren toren.

+Read more...

hoewel wij begrijpen dat  dit geld "geoormerkt" is lijkt de gemeente niet te begrijpen dat zij een signaalfunctie heeft, of is het college in ieder geval niet bereid om een in mijn ogen juist signaal af te geven. in plaats van te bezuinigen kiest zij ervoor te schermen met een sociaal karakter, dat pas bekend is geworden nadat de onrust onder de bevolking duidlijk werd. volgens wethouder van Dis is het een samenloop van omstandigheden dat  het sociale plan achter het kunstwerk pas later bekend is geworden. volgens Jan-kees de Feijter neigt het naar een uiterste poging om het geld te kunnen krijgen van de raad. wethouder van Dis verwees naar de journalistiek die het sociale karakter moet overbrengen naar de bevolking."er ligt dus een taak voor de journalisitek" waren zijn woorden tijdens de vergadering. de Feijter is van mening dat van Dis, wanneer hij iets duidelijk wil maken aan de bevolking, gebruik kan maken van het publicatieblad Tholenderwijs en de website van de gemeente Tholen. het schuld afschuiven lijkt begonnen.

2011-09-14