You, the petitioner
14 clink grootlab

Geen megahostel in Overhoeks

421 signatures

De handtekeningen (inclusief de niet online getekende lijsten) zijn op 4 maart 2014 aangeboden aan burgemeester van der Laan.

De gemeente Amsterdam heeft besloten om Clink Hostels ruimte te bieden voor een low-budget hostel met op termijn 1.000 bedden in het Groot Lab. Een groot aantal bewoners en andere belanghebbenden in Overhoeks en Amsterdam zijn het niet eens met zo'n Megahostel op een A-locatie.

Petition

We

  • Bewoners, omwonenden en belanghebbenden van de wijk Overhoeks
  • Wijkvereniging Overhoeks

 

observe

dat Clink Hostels van het College van B&W van de gemeente Amsterdam gelegenheid krijgt om een budgethostel met 750 (tot 1000) bedden in het GrootLab te vestigen, dit onvermijdelijk leidt tot overlast (geluidsoverlast, zwerfvuil, sociale onveiligheid, overbelasting veerponten). Vestiging van een dergelijk megahostel strookt niet met een evenwichtige opbouw van de wijk en lijkt een experiment waarvan de wijkbewoners de dupe zullen worden.

 

and request

het College van B&W van de gemeente Amsterdam het besluit om Clink Hotels gelegenheid te geven zich met een megahostel van duizend bedden in het Groot Lab in de wijk Overhoeks te vestigen ongedaan te maken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2014-03-04 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Marcel Oomen 
Organisation:
Wijkvereniging Overhoeks 
Website:

History

Signatures

Updates

De stad verdient beter

Door: Sjur Karlgaard Ik reis veel voor mijn werk en kom daarom vaak in Europese steden waar ze iets schitterends gemaakt hebben van hun havens. Amsterdam heeft tot nog toe deze mogelijkheid laten liggen.

+Read more...

Java-eiland, KNSM-eiland of de Piet Heinkade zijn geen trekpleisters geworden voor grote groepen mensen. Het hadden gebieden kunnen worden waar veel mensen naartoe gingen in hun vrije tijd. Dat is niet gebeurt. Overhoeks heeft de potentie nog wel en we hebben een mooie start gemaakt met het bezoek van de Koning en de Koningin vorige jaar. Het Eye filmmuseum is zeer populair  en trekt veel mensen. Het is de zonkant van de haven met een schitterend uitzicht en met het drukke scheepsverkeer als bonus. Kopenhagen heeft een mooi theater, een Operagebouw en een schitterende bibliotheek in de oude haven. De hele haven is een heerlijk recreatiegebied geworden. Wat zij niet meer hebben en wij dus wel, is druk scheepsverkeer in het gebied. Aker Brygge Oslo heeft misschien nog meer succes met haar Aker Brygge met veel hoogwaardige horeca, een exclusief hotel en een schitterend kunstmuseum. Bovenop de horeca en de winkels zijn schitterende woningen gebouwd. In de haven liggen mooie plezierjachten. Ja, het gebied is een toeristisch trekpleister geworden en de mensen in Oslo vertoeven graag op Aker Brygge. Als we ons buiten Europa bewegen heb je bijvoorbeeld Sydney Harbour als een schitterend voorbeeld. Wereldattractie! Zijn deze steden zo stom geweest om mega budgethostels te plaatsen in zulke gebieden? Het antwoord is natuurlijk NEEN. Daar zijn ze niet zo stom bezig dat ze het risico willen nemen om z’n potentieel fantastische ontwikkeling in gevaar te brengen. Onze gemeente doet dat wel. Ze beloven dat alles gedaan zal worden met het beperken van de overlast, maar ik geloof daar niet in. Amsterdam staat niet bekend om zijn uitmuntende handhavingsbeleid. We zien het al rond de Toren, het is een vuilnisbelt en het ziet er niet uit. Wat doet de gemeente: NIETS. We moeten niet toestaan dat Overhoeks een middelmatige locatie wordt. De stad verdient beter!

Steun ons door ons te likken op FB
2014-02-26