You, the petitioner
Elswout 8

Geen grootschalige evenementen op Elswout

6,207 signatures

In 2023 wordt een groots muziekfestival georganiseerd op landgoed Elswout in Overveen. Het festijn zal grote aantallen bezoekers trekken. De gemeente Bloemendaal is positief. Wij zijn zéér bezorgd over dit plan dat ten koste zal gaan van het fraaie en unieke natuurlijk en cultuurhistorisch erfgoed.

Petition

We

ondersteuners van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid-Kennemerland die tegen commercialisering van Elswout zijn

 

observe

  • dat het organiseren van zo'n groot festival getuigt van gebrek aan kennis en respect voor de cultuurhistorie van Elswout, een landgoed met o.a. een parkachtige begroeiing, veel stinsenplanten, monumentale bomen en zeldzame mosheuvels, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Zuid Kennemerland.
  • Het Borski evenement zal de vitaliteit van Elswout ernstig verzwakken gelet op het aantal verwachte bezoekers (500 tot 1000 per dag) in de zomer van 2023.
  • De kwaliteit en rust van Elswout moet gewaarborgd blijven. De buitenplaats is geliefd bij een groot publiek. De waardering is juist gericht op die kwetsbare natuurlijke omgeving.

 

and request

  • de initiatiefnemers, De Tafel van Vijf en NOW Productions, en eigenaar, Staatsbosbeheer, ervan af te zien het Borski festival op Elswout te organiseren

  • de gemeente in de toekomst geen vergunningen te verstrekken voor evenementen die de integriteit van het park aantasten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
natuurbeheerder 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-31 
Lead petitioner:
R Oexeman 
Organisation:
Stichting Bescherming Erfgoed Zuid-Kennemerland 
Website:

History

Signatures