You, the petitioner

Geen erkenning van nationale trans-Atlantische slavenhandel

11 signatures

Er was geen Nederlandse trans-Atlantische slavenhandel en daarom is er ook geen nationale basis voor de herdenking, viering en/of erkenning van deze handel.

Petition

We

Nazaten van het Nederlandse volk ten tijde van de trans-Atlantische slavenhandel, wie amper zelf het Middeleeuwse systeem van slavernij in Nederland ontsnapt waren,

 

observe

Dat de trans-Atlantische slavenhandel uitgevoerd werd door de Tweede Geoctroyeerde West-Indische compagnie, met financiering vanuit de stad Amsterdam,

 

and request

Geen invoering van een nationale feestdag en/of herdenking met betrekking tot de trans-Atlantische slavenhandel, noch de schuldigheid en verantwoording hiervan op te leggen aan het gehele Nederlandse volk door middel van erkenning van een algeheel Nederlands aandeel in deze handel.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Sjaak Klaassen 

History

Signatures