You, the petitioner
9cf25ef7 2daa 4793 a72a 98c3b9eddf57

Geen BTW op een AED

1,468 signatures

In Nederland wordt er op AED's, levensreddende apparaten bij een reanimatie, 9% BTW geheven op de aanschaf die vaak al relatief duur is. Een apparaat als de AED die er voor iedereen is moet toegankelijker gemaakt worden door de Nederlandse staat.

Petition

We

Bezorgde burger(hulpverlener)s

 

observe

Dat een levensreddend apparaat (een AED) nog steeds belast is met 9% BTW. Waardoor het minder toegankelijk is om een AED aan te schaffen.

 

and request

De BTW op AED’s af te schaffen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Pepijn Rovers 
Organisation:
Stichting AED Helden 

History

Signatures

Updates

De Media

Beste ondertekenaars,

Na een tijdje stilte heeft de groep van DPG Media (Algemeen Dagblad, Brabants Dagblad, etc) ons aandacht gegeven.

Dat artikel lees je hier: https://www.ad.nl/eindhoven/petitie-tegen-btw-op-aed-jonge-brabanders-willen-het-land-volhangen-met-defibrillators~a04842be/

Een aantal politieke partijen zijn op de hoogte gesteld en spreken van lof. Zo heeft één partijlid al toegezegd het initiatief in haar huidige vorm te steunen, mocht het zo ver komen!

Laten we tot die tijd aandacht stoppen in het delen van de petitie.

+Read more...

Dat kan nu makkelijk met de volgende link: www.geenbtwopeenaed.nl

Bedankt voor de steun! Hartelijke Groet, Pepijn Rovers

2022-01-24

1.000 Handtekening!

Wat fijn om te zien dat we in 3 dagen tijd al 1.000 mensen hebben mogen verwelkomen! We gaan je niet teleurstellen! We gaan voor politiek Den Haag en zorgen er in ieder geval voor dat men logischer gaat nadenken over AED's!

Daarnaast wil ik graag nog even vermelden dat delen met familie en vrienden dé beste manier is van aandacht creëren! Dus mocht je partner, moeder, vader, opa, oma, buurvrouw of wie dan ook nog niet getekend hebben; stuur ze zeker het linkje!

Ondertussen proberen wij aandacht te vragen bij politieke partijen, gedrukte en sociale media.

Dan volgt hier een algemene update en extra informatie over de petitie.

We zitten in een korte tijd al op de 1.000 handtekeningen! En die zijn belangrijk om op het punt te komen aandacht van buiten onze directe kringen te krijgen (media-aandacht).

We zien veel handtekeningen uit de hoek van IC-, Ambulance- en Ziekenhuis- verpleegkundigen komen en dat is mooi omdat zij van dichtbij meemaken hoe belangrijk particuliere AED’s kunnen zijn.

Hier wat statistieken vergaard uit een pilot uitgevoerd in de gemeente Den Bosch:

Er is in 2021 37 keer een pilot-AED ingezet in Den Bosch.

(Pilot-AED = een AED die bijna altijd bij een persoon in de buurt, rugzak of auto ligt)

  • 3x was de pilot-AED binnen 2 minuten ter plaatsen;
  • 18x was de pilot-AED binnen 3 minuten ter plaatsen;
  • 12x was de pilot-AED in 3 á 5 minuten ter plaatsen;
  • 4x was de pilot-AED in 3 á 7 minuten ter plaatsen.

Een burger hulpverlener zonder AED op zak, zoals ik tot 2 weken geleden, zal bijna nooit zo snel ter plaatsen zijn gezien een publiekelijk toegankelijke AED niet altijd op de route ligt. Daarbij kost het uitstappen, naar de AED-kast lopen/rennen, code invoeren, AED pakken, instappen, wegrijden, uitzoeken hoe een AED die je wellicht nog nooit hebt gezien werkt ook allemaal kostbare tijd.

+Read more...

(Zo spreekt de Hartstichting volledig terecht: Elke seconde telt).

Ik wil jullie nog een keer vragen om, als je het nog niet gedaan hebt, de petitie te tekenen, te delen en samen impact te maken. AED’s redden elke dag hele mooie en kostbare levens van moeders, vaders, opa’s en oma’s en soms zelfs zonen of dochters. Laten we die drempel om een AED te kopen zo laag als mogelijk krijgen!

Hele hartelijke groet, Pepijn Rovers

GeenBTWopeenAED

2022-01-06