You, the petitioner
Noorderplantsoenkopie

Geen bierboetes in het Noorderplantsoen

3,645 signatures

Burgemeester Koen Schuiling heeft het gedoogbeleid op alcohol in het Noorderplantsoen ingetrokken. Vanaf 1 juli 2020 staat er op het drinken van een biertje in het Noorderplantsoen een boete van €95,-. Dat mag niet gebeuren!

Petition

We

Mensen die staan voor een bruisend Groningen

 

observe

  • Dat het gedoogbeleid op alcohol in het Noorderplantsoen is ingetrokken
  • Dit op basis is van een kleine groep (10-30) onruststokers
  • Deze groep moet aangepakt worden
  • Alle Stadjers en Studenten hier nu voor gestraft worden
  • Deze maatregelen onredelijk zijn

 

and request

  • Het nuttigen van een biertje, wijntje of andere alcoholische versnapering te blijven gedogen in het Noorderplantsoen.
  • De onruststokers aan te pakken in plaats van alle inwoners van Groningen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Groningen 
Petition desk:
Closing date:
2020-06-30 
Organisation:
Student en Stad 
Website:

History

Signatures

Updates

Niet alles wat blinkt is goud.

Het alcoholverbod in kleine gebieden gaat zorgen voor een ‘waterbedeffect’. Wanneer er overlast is moet dat aangepakt worden, maar met het instellen van twee alcoholvrije gebieden wordt het probleem niet opgelost maar verplaatst.

Wij zien daarom geen heil in de twee alcoholvrije gebieden.

+Read more...

Student en Stad wil dan ook inzetten op specifieke aanpak van onruststokers. Op die manier wordt het echte probleem aangepakt.


De burgemeester is namelijk voornemens om de maatregelen de aankomende maanden te monitoren en op basis daarvan te beslissen of er verdere maatregelen komen. Als de overlast zich verplaatst heeft de burgemeester aanleiding om meer en meer gebieden alcoholvrij maken. Dat moeten we voorkomen.

Wij zeggen: pak de onruststokers aan en laat andere mensen zitten waar ze zitten. De twee alcoholvrij gebieden moet onder het stiltegebied gaan vallen in plaats van de aparte status die ze krijgen. Alleen dat heeft nut.

2020-06-30

Stiltegebied

De burgemeester stelt voor om twee gebieden alcoholvrij te verklaren en de rest van het park vanaf 23:00 ’s avonds een stiltegebied te verklaren. Het stiltegebied is wat ons betreft een goede middenweg.

+Read more...

We zijn blij dat de burgemeester dat met ons eens is. We hebben rekening met elkaar te houden in Stad en dit vergroot het draagvlak op meerdere fronten.

2020-06-30

Bedankt!

Het alcoholverbod in het Noorderplantsoen is van de baan. De lobby en petitie van Student en Stad en de Groninger Studentenbond heeft zijn vruchten afgeworpen.

+Read more...

Wij willen jullie allemaal van harte bedanken voor het ondersteunen van de petitie. Jullie stem is goud waard!

2020-06-30