You, the petitioner
Screenshot 1600

Geen 2G-maatregel in Nederland

193,793 signatures

Het kabinet wil een wetswijziging mogelijk maken waardoor de 2G-regel (genezen of gevaccineerd) wordt ingevoerd. Het komt erop neer dat verschillende gebieden ''verboden voor ongevaccineerden'' worden, waarbij je zelfs met testen geen toegang meer kunt krijgen.

Petition

We

wakkere en bezorgde burgers

 

observe

  • Dat het kabinet de 2G-maatregel (genezen of gevaccineerd) wil invoeren.

  • Dat gevaccineerden positief getest wel ergens gewoon naar binnen kunnen.

  • Dat het uitsluiting is als ongevaccineerden niet meer welkom zijn in: sportclubs, restaurants, caf√®'s, kermissen, pretparken, dierentuinen, sportscholen, musea, en andere locaties.

 

and request

dit plan onmiddellijk te STAKEN.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2022-05-02 
Lead petitioner:
Ka Lao 

History

Signatures

Updates

Kamer wil 2G-voorstel definitief van tafel

De Tweede Kamer heeft een streep gehaald door 2G, het systeem waarbij alleen mensen die gevaccineerd zijn of recent hersteld van corona toegang krijgen tot bepaalde plekken. Een motie van SGP-leider Van der Staaij en het Kamerlid Omtzigt daarover werd aangenomen.

+Read more...

https://nos.nl/artikel/2416629-kamer-wil-2g-voorstel-definitief-van-tafel

2022-02-10

Nu geen 2G, meer onderzoek is nodig

De minister over het rapport van de TU Delft: "Het rapport laat zien dat in de huidige epidemiologische situatie het verschil tussen de effectiviteit van 2G en 3G zodanig klein is dat er geen noodzaak is voor een spoedige invoering van een regeling die de inzet van een coronatoegangsbewijs gebaseerd op 2G, mogelijk maakt."

Brief van minister, 3316965-1024211-PDC19.

2022-02-01