U, de petitionaris
Whatsapp image 2022 09 01 at 3.22.18 pm

Geef het Fort Museum een plek in het kazernekwartier

217 ondertekeningen

Bij de herontwikkeling van het kazernekwartier lijkt er nu ineens geen plek meer te zijn voor het Fort Museum Venlo, dit centrum voor Archeologie, Cultuur- en Natuurhistorie vertelt het verhaal van deze unieke plek in relatie tot haar omgeving en hoort in het kazernekwartier thuis.

Petitie

Wij

betrokkenen bij en geïnteresseerden in het Fort Museum Venlo en het verleden van het kazernekwartier

 

constateren

  • Dat bij de huidige plannen met betrekking tot de herontwikkeling van het Kazernekwartier er geen plaats meer lijkt te zijn voor het Fort Museum Venlo.
  • Dat een museum dat de rijke geschiedenis van het Kazernekwartier met haar forten en militaire verleden in relatie tot de omgeving vertelt aan de hand van vondsten, maquettes en andere objecten vertelt behouden moet blijven.

 

en verzoeken

De gemeente en de partijen die het kazernekwartier gaan ontwikkelen om een plek in het kazernekwartier te creëren voor het Fort Museum Venlo zodat deze lokale geschiedenis niet verloren gaat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Venlo 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2023 
Petitionaris:
Corina Brouwers & Michel Wijlaars 
Organisatie:
Stichting Fort Museum Venlo 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Een toekomst voor ons verleden!

Om deze campagne mogelijk te maken, maar ook onze zoektocht naar een permanente locatie te kunnen financieren inclusief een eventuele verhuizing zijn we ook een crowdfundingsactie gestart. U kunt ons steunen met uw gift zodat wij door kunnen met het Fort Museum Venlo.

+Lees meer...

Een museum dat de geschiedenis van het kazernekwartier in relatie tot zijn omgeving (Venlo, Blerick etc.) vertelt aan de hand van archeologie, cultuur- en natuurhistorie.

Ga naar onze crowdfunrdingspagina:

https://gofund.me/84f304d5

25-09-2022