You, the petitioner
Whatsapp image 2022 09 01 at 3.22.18 pm

Geef het Fort Museum een plek in het kazernekwartier

496 signatures

Bij de herontwikkeling van het kazernekwartier lijkt er nu ineens geen plek meer te zijn voor het Fort Museum Venlo, dit centrum voor Archeologie, Cultuur- en Natuurhistorie vertelt het verhaal van deze unieke plek in relatie tot haar omgeving en hoort in het kazernekwartier thuis.

Petition

We

betrokkenen bij en geĆÆnteresseerden in het Fort Museum Venlo en het verleden van het kazernekwartier

 

establish that:

  • Dat bij de huidige plannen met betrekking tot de herontwikkeling van het Kazernekwartier er geen plaats meer lijkt te zijn voor het Fort Museum Venlo.
  • Dat een museum dat de rijke geschiedenis van het Kazernekwartier met haar forten en militaire verleden in relatie tot de omgeving vertelt aan de hand van vondsten, maquettes en andere objecten vertelt behouden moet blijven.

 

and request

De gemeente en de partijen die het kazernekwartier gaan ontwikkelen om een plek in het kazernekwartier te creƫren voor het Fort Museum Venlo zodat deze lokale geschiedenis niet verloren gaat.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Venlo 
Petition desk:
Closing date:
2023-06-25 
Lead petitioner:
Corina Brouwers & Michel Wijlaars 
Organisation:
Stichting Fort Museum Venlo 
Website:

History

Signatures

Updates

Het einde nadert

Op woensdag 28 juni beslist de gemeenteraad van Venlo over het bestemmingsplan Kazernekwartier. Een bestemmingsplan waar wij als museum niet in voorkomen.

+Read more...

Een plan waarbij het terrein verkocht wordt aan projectontwikkelaars die geld willen verdienen. Hierbij vergeten ze maar even dat het een terrein is met een hele rijke geschiedenis en dat wij deze geschiedenis al sinds 2016 in beeld brengen in ons museum. Bodemvondsten van het kazernekwartier, foto's, verhalen en heuse maquettes zijn bij ons terug te vinden. Schoolklassen beleven de geschiedenis van vestingstad Venlo bij ons, maar dit verleden is niet belangrijk genoeg om te behouden. Zoals het er nu naar uitziet moeten we de deuren sluiten, help ons. Verspreid deze petitie onder uw vrienden en kennissen. Wij willen een toekomst voor ons verleden, U toch ook?

2023-06-07

Een toekomst voor ons verleden!

Om deze campagne mogelijk te maken, maar ook onze zoektocht naar een permanente locatie te kunnen financieren inclusief een eventuele verhuizing zijn we ook een crowdfundingsactie gestart. U kunt ons steunen met uw gift zodat wij door kunnen met het Fort Museum Venlo.

+Read more...

Een museum dat de geschiedenis van het kazernekwartier in relatie tot zijn omgeving (Venlo, Blerick etc.) vertelt aan de hand van archeologie, cultuur- en natuurhistorie.

2022-09-25