You, the petitioner
24dbe01f fefa 4be2 924b 7cd9cf6f5e0a

Geef een overgangsregeling voor leerlingen van basisscholen met voorrang

1,851 signatures

De Amsterdamse middelbare scholen hebben zonder overleg besloten om de voorrangsregels op te heffen. Leerlingen, ouders en bestuurders van montessori-, dalton- en vrije basisscholen zijn overvallen door dit besluit, en vragen om een overgangsregeling waarbij leerlingen hun voorrang behouden.

Petition

We

Ouders van leerlingen op een montessori-, dalton- of vrije basisschool met voorrang.

 

establish that:

  • Dat de Amsterdamse middelbare scholen zonder overleg hebben besloten om de voorrangsregels per volgend jaar op te heffen.
  • Leerlingen op een montessori- dalton-, of vrije basisschool konden rekenen op een vervolg in dezelfde onderwijsvorm op de middelbare school.
  • Zonder voorrang wordt de kans hierop vele malen kleiner, terwijl er bewust voor dit type onderwijs is gekozen.
  • Een overgangsperiode geeft de schoolbesturen van de Amsterdamse middelbare scholen voldoende tijd om het aanbod voor deze onderwijsvormen verder te vergroten, zodat aan de toenemende vraag van leerlingen voldaan kan worden.

 

and request

Een overgangsregeling waarbij de huidige leerlingen op een montessori-, dalton-, of vrije basisschool hun voorrang behouden bij de loting voor een middelbare school met dezelfde onderwijsvorm.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
schoolbestuur 
Petition desk:
Closing date:
2024-12-31 
Lead petitioner:
Gijs Habets 
Website:

History

Signatures

Updates

Alsnog de voorrangsregeling weer invoeren?

Het stedelijke beeld is dat er iets minder dan eerdere jaren een school uit de top-3 uit de bus is gerold. De voorrangsregelingen voor Montessori, Dalton en Vrije scholen afschaffen had juist tot een hoger percentage moeten leiden.

+Read more...

Montessorischolen hebben zich ingespannen om de voorrangsregeling te behouden, tevergeefs

2024-04-19

Bekijk hier het interview met montessori schooldirecteur Ronald Steen, waarin hij uitlegt waarom het afschaffen van de voorrang een slecht besluit is:

2023-02-02