You, the petitioner

Geef de Blauwe Moskee als adres: de Theo van Goghstraat

92 signatures

Petitie naar de Gemeente Amsterdam om de straat waarin de Blauwe Moskee nu versterkt 'Allah Akbar' roept, om te laten dopen in de Theo van Goghstraat. Theo van Gogh moet op al hun briefpapier prijken en nooit vergeten worden in Amsterdam.

Petition

We

Alle vrienden van Theo van Gogh en voorstanders van de vrijheid van meningsuiting

 

observe

  • dat de vrijheid van meningsuiting het fundament van de democratie is en dat het voor iedereen hoort te gelden.
  • dat de Blauwe Moskee gebruik maakt van deze vrijheid door in de week van het 15-jarige jubileum van de moord op Theo van Gogh, versterkt op te gaan roepen tot het gebed.
  • dat Theo van Gogh de grootste voorvechter was van de vrijheid van meningsuiting die ons land ooit gekend heeft.

 

and request

om ter ere van het 15-jarige jubileum van de moord op Theo van Gogh, dat samenvalt met de start van het versterkt oproepen tot het gebed van de Blauwe Moskee, de huidige straat van de Moskee in de Henri Dunantstraat te veranderen in de Theo van Goghstraat. Deze naam is passender voor Amsterdam en voor de locatie. (Dunant was notabene een Zwitser en geen Amsterdammer.)

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2020-02-20 
Lead petitioner:
Salima el Musalima 
Organisation:
Werkgroep Theo van Goghmoskee 
Website:

History

Signatures