You, the petitioner

Steun de erkenning van de Gronings, Drents en Stellingwerf talen.se talen

56 signatures

De stichting Grunneger Film is aan een project begonnen ter bevordering van de Nedersaksische talen zoals die in Nederland worden gesproken zoals het Gronings, Drents en andere talen. Ze moeten dezelfde erkenning krijgen als het Fries en Nederlands. De petitie wordt aangeboden aan de minister.

Petition

We

Groningers, Drenten, Stellingwervers en anderen die de Nedersaksische talen erg belangrijk vinden.

 

observe

Dat de Nederlandse regering de Nedersaksische talen niet erkend onder deel III van het Europees Handvest van regionale talen of talen van minderheden. Het Gronings, Drents, Stellingwerfs en andere Nedersaksi-sche talen de moedertaal is van bijna twee miljoen Nederlanders in Noord en Oost Nederland. Dat zij hun gevoelens beter kunnen uitdrukken in de eigen moedertaal dan in het Nederlands. De streektaal emotionele waarde heeft en moet blijven.

 

and request

Het streven om erkenning onder deel III te steunen zodat er met behulp van de Europese Unie projecten kunnen worden opgezet die de Nedersaksische talen ondersteunen, onder de aandacht van jongeren bren-gen, het immaterieel culturele erfgoed beschermen en wordt voorkomen dat deze talen verdwijnen zoals het Westerwolds en andere talen al bijna verdwenen zijn. Iedereen die taal en cultuur belangrijk vindt wordt gevraagd de petitie te tekenen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-11-10 
Lead petitioner:
Harry Töben 
Organisation:
Stichting Grunneger Film 
Website:

History

Signatures

Updates

vet **Gelukkig 2020?**

Iedereen die onze petitie heeft ondertekend of nog gaat ondertekenen wens ik een heel voorspoedig Nieuwjaar.

We hadden gehoopt dat we bij de jaarwisseling 1.000 handtekeningen onder onze petities zouden hebben gehad. Dat is niet gelukt.De teller is blijven staan op 788.

+Read more...

We gaan in het jaar 2020 door met het verzamelen van handtekeningen. We hopen dat we in 2020 voldoende steun krijgen zodat we kunnen zeggen dat 2020 voor ons doel een gelukkig jaar is geworden.

2020-01-02

**December actie**

We hebben tot nu toe 695 handtekeningen onder onze petitie staan. We gaan in de maand december onze film nog twee keer vertonen.

+Read more...

Dus veel mogelijkheden om handtekeningen onder onze petitie verzamelen is niet groot. Daarom doen we een beroep op iedereen die dit leest door te vragen teken onze petitie en vraag nog iemand om via petitie 21 te ondertekenen. Er wordt gezegd dat via sociale media veel mensen worden bereikt. Dit bericht zet ik eventueel in gewijzigde vorm ook op Facebook en Twitter. Hiermee hoop ik dat we voordat het jaar 2019 om is 1000 handtekeningen onder onze petitie te krijgen. t zèl mie nès doun (Het zal mij benieuwen)

2019-11-25

Stand van zaken na twee voorstellingen

Na twee voorstellingen van de film LIEK ACHTER DE BADDE waar men de lijst konden tekenen hadden we 89 handtekeningen. De dertien ondertekenaars van Petities.nl mee gerekend zitten we binnen één week op 102 handtekeningen.

2019-10-03