You, the petitioner
Enkeltje iran  no way! lgbt asylum support 2

Enkeltje Iran? No way!

932 signatures

In Iran door eigen familie bij de politie als homoseksueel aangegeven waarvoor hij de doodstraf krijgt / in Nederland door IND niet als geloofwaardig geacht omdat hij de achternamen van de mannen van grindr niet weet... IND grow up ! Stop deze uitzetting !

Petition

We

Wij, Nederlanders die alle LHBT asielzoekers een warm welkom toedragen die naar ons land vluchten.

 

observe

  • Dat IND in sommige gevallen bij vaststelling van de seksualiteit uitgaat van stereotype homogedrag wat bij wet niet toegestaan is om daar op te beoordelen.

  • Bovendien is het niet van deze tijd dat criteria als het niet kunnen noemen van achternamen van dates via Grindr, gebruikt wordt om een asielverzoek af te wijzen.

  • Dat IND er blijkbaar nog steeds van uitgaat dat heteroseksualiteit de norm is en dat homoseksualiteit bewezen moet worden.

 

and request

Wij verzoeken daarom de staatsecretaris aan de IND duidelijk te maken dat als een LHBT-asielzoeker naast foto's en documenten uit het land van herkomst meeneemt die de seksuele indentiteit aantonen, andere middelen als partners - al dan niet met achternaam - via een sociaal netwerk voor LHBT’s wereldwijd als Grindr als bewijs mogen aandragen. En dat daarnaast niet heteroseksualiteit maar diversiteit de norm moet zijn.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-05 
Lead petitioner:
Sandro Kortekaas 
Organisation:
LGBT Asylum Support 
Website:

History

Signatures