You, the petitioner
Petitie plaatje eerlijkinbeeld

#eerlijkinbeeld

REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over televisie-inhoud. De overheid gaat daar niet over, dat is aan de omroepen. Als u de mediawet wilt veranderen (waar onder andere in staat hoeveel procent van de zendtijd er wat voor soort programma's moet worden uitgezonden door de publieke omroep) dan kunt u wel een petitie starten.

Als u toch een petitie aan een omroep/bedrijf wilt richten (waar ze normaal niks mee doen), dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op http://petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.


Ondanks dat RTL een commerciƫle zender is, hebben zij een publieke taak op zich genomen door het uitzenden van een verkiezingsdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het uitsluiten van partijen (klein of groot en zittend of nieuw) voor een podium zoals die van RTL is daarom ondemocratisch.

Petition

We

Wij de Nederlandse stemgerechtigden

 

observe

dat RTL verzuimt een eerlijke weerspiegeling van de verschillende geluiden in Nederland in beeld te brengen door slechts 6 (VVD, PVV, CDA, D66, SP en GroenLinks) van de 37, aan de Tweede Kamerverkiezing deelnemende politieke partijen, uit te nodigen voor een publiek Verkiezingsdebat,

 

and request

RTL om de democratie te versterken door het RTL Verkiezingsdebat uit te breiden door meerdere debatten uit te zenden, waarbij niet alleen zittende maar ook nieuwe partijen en kleine partijen zonder onderscheid te maken tussen links of rechts en progressief of conservatief verdeeld worden over verschillende sessies, zodat de kiezer de kans heeft om verschillende geluiden via RTL tot zich kunnen nemen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
werkgever 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-17 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
HRC 
Organisation:
Human Rights Consultancy 

History

Signatures