You, the petitioner
Atlasleefomgeving 1  2020 09 26

Een geluidswal voor rust op de Burgemeester Keijzerlaan

87 signatures

Petitie voor een geluidswal tussen de Noordsingel en de flat van de Burgemeester Keijzerlaan (oneven)

Petition

We

bewoners van de Burgemeester Keijzerlaan (oneven) te Leidschendam

 

observe

  • dat door het verkeer op de Noordsingel onze flat in de 60/65+ dB geluidszone ligt (bron: Atlasleefomgeving.nl van de Rijksoverheid)
  • "een geluidsniveau tussen de 55 en 65 dB is matig tot onvoldoende" (bron: website gemeente Leidschendam-Voorburg).
  • Dit is de situatie mét bomen en bossages langs de Noordsingel die een deel van het geluid dempen - maar het staat in de planning dat deze binnenkort worden verwijderd, waardoor het geluidsniveau nóg meer zal toenemen.

 

and request

Gemeente Leidschendam-Voorburg om een groene geluidswal langs de Noordsingel te plaatsen om:

  • de geluidsoverlast van de Noordsingel te dempen en
  • ons groene woongenot én de luchtkwaliteit te verbeteren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Leidschendam-Voorburg 
Petition desk:
Closing date:
2020-11-17 
Lead petitioner:
Lieke Muller 
Website:

History

Signatures

Updates

Aanvullende informatie

Op de website Atlas Leefomgeving is duidelijk te zien dat de woningen langs Burgemeester Keijzerlaan (oneven) en Noordsingel in de 60/65+ dB zone liggen (slecht/zeer slecht), terwijl deze volgens de verouderde kaarten uit 2016 van de gemeente slechts de 50-60 Db zone (redelijk) vallen - een zeer groot verschil in waarden én waardering.

Op de website van de gemeente staat: “Geluidsniveaus van 55 dB of minder gelden als redelijk. Een geluidsniveau tussen de 55 en 65 dB is matig tot onvoldoende.” Bron: lv.nl/geluidskaart-en-actieplan-geluid

Website van de Rijksoverheid: “Meer dan 70% van de Nederlandse woningen is blootgesteld aan geluid van meer dan 50 decibel.

+Read more...

Dit is het geluidsniveau in een gemiddelde woonwijk overdag buiten. Ongeveer 5% van de woningen heeft een relatief hoge geluidsbelasting van 65 decibel of meer. Bijna 1% van de huishoudens wordt blootgesteld aan geluidsniveaus boven 70 decibel, te vergelijken met het geluid van een autosnelweg op 25 meter afstand.” Bron: atlasleefomgeving.nl/meer-weten/geluid/wegverkeer

2020-10-02