You, the petitioner

Direct vrijgeven van de as van een overleden na crematie

9 signatures

Teken mee om wettelijk te laten wijzigen dat de as van een dierbare direct na crematie wordt meegegeven aan de nabestaanden zodat net als bij een begrafenis, de uitvaart ineens kan worden afgesloten, net als in België. Zo wordt niet alle verdriet nog eens opgerakeld na een maand.

Petition

We

zouden graag willen dat we na een crematie de as van onze dierbare direct meekrijgen ipv na 1 maand.

 

observe

Wij hebben aan den lijve ondervonden hoe het is om na een maand, wettelijk termijn, alsnog met de as van je dierbare overledene, actie moet ondernemen als bijzetten of uitstrooien. IN België krijg je direct na de crematie beschikking over de as van je dierbare. Ook daar hebben wij ervaring mee en is de uitvaart direct afgesloten. Dat vonden wij veel prettiger. Dan sluit je het af en wordt het na een maand niet meer opgerakeld met alle verdriet.

 

and request

Geef de as van de overledene direct na de crematie vrij. Voor de meeste mensen staat al vast wat er mee moet gebeuren. Maar ze moeten dan nog een maand wachten. Na een uitvaart met begrafenis is het ook afgesloten en wordt de overleden ook niet na een maand opgegraven om te kijken of hij/zij daar wel goed ligt. Wij hadden hier ook liever gezien dat de uitvaart met crematie direct wordt afgesloten met een bijzetting of verstrooiing. Dus teken aub.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2016-05-02 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Anita van Pelt 

History

Signatures