U, de petitionaris
4501828b f5e9 41eb 9247 3cc668f03d7a

Deventer | Behoud en herstel het fietspad Achter de Muren Vispoort

2.997 ondertekeningen

Het fietspad Achter de Muren Vispoort dient in stand te worden gehouden/hersteld te worden. De tijdelijke situatie die is gecreëerd door de gemeente Deventer tijdens de bouw van De Viking/MIMIK dient per direct te worden opgeheven een nieuwe fietsstrook op de rijbaan Welle dient niet gerealiseerd te worden.

Petitie

Wij

Iedereen die de stad Deventer een warm hart toedraagt

 

constateren

  • dat een fietsstrook op de rijbaan voor gemotoriseerd verkeer geen optie is.
  • Het fietspad Achter de Muren Vispoort dient hersteld te worden.
  • De oude situatie (fietspad Achter de Muren Vispoort) is een betere, veiliger en goedkopere oplossing dan wat door de gemeente Deventer bedacht is om het terras van de MIMIK met een tijdelijke terrasvergunning alle ruimte te geven en de fietsers/scootmobiels aan hun lot over te laten.

 

en verzoeken

  • Herstel van het fietspad;

  • Opheffen blokkades op de stoep/fietspad (hekwerken);

  • Duidelijke scheiding tussen fietspad en (tijdelijk) terras door middel van een groenstrook (beukenhaagje of iets dergelijks).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Deventer 
Petitieloket:
Einddatum:
26-08-2021 
Petitionaris:
Marco Sanders 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Stand van zaken | Verkeersbesluit opgeschort (raadsmededeling d.d. 06-07-2021)

Zoals misschien iedereen heeft gelezen op Social Media en in de Stentor heeft het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad geïnformeerd om het verkeersbesluit op te schorten en het fietspad te herstellen op de oorspronkelijke plek.

[De link naar de raadsmededeling d.d.

+Lees meer...

06-07-2021](https://deventer.raadsinformatie.nl/document/10375191/1#search=%22fietspad%22)

We kunnen dus een klein vreugdesprongetje maken doordat we op korte termijn verlost zijn van alle obstakels en weer veilig achter de monumentale stadsmuur kunnen fietsen.

Jammer genoeg kan dit nog steeds van korte duur zijn; een definitief herinrichtingsplan is nog niet opgesteld en het huidige verkeersbesluit is nog niet van tafel. Het college is nu aan zet en we moeten afwachten waarmee de wethouder nu voor de dag komt.

De petitie laten we uiteraard nog open staan en kan nog steeds ondertekend worden. Dus wijs iedereen op deze petitie om zo een nog duidelijk signaal af te geven richting het college dat bij ons verkeersveiligheid bovenaan staat en het fietspad op de oorspronkelijke plek behouden dient te blijven.

Uiteraard willen we iedereen bedanken voor de massale steun en hopen dan ook dat dit tot het behoud van het fietspad gaat leiden. Wordt vervolgd.

07-07-2021