You, the petitioner

Dahaag Zwarte Piet – U bent toch zeker Sinterklaas niet?

71 signatures

Met deze petitie wil ik aangeven dat ik het prima vind dat Zwarte Piet er vanaf dit jaar anders uitziet: gewoon als een olijkerd die wat klusjes oplost voor de goedheiligman, met wat vegen op wang en kleding, als ambachtsman. Zonder ook maar de schijn van enige koloniale twist.

Petition

We

Nederlanders die Sinterklaas vieren

 

establish that:

de ernst van de verdediging van het verschijnsel Zwarte Piet. Waar gaat het over? Een kinderfeest. Het is eind 2013. We snappen eigenlijk best dat sommigen een wrange bijsmaak hebben bij het verschijnsel Zwarte Piet. Wat is nu de morele hindernis om Zwarte Piet niet langer uit te dossen met vuurrode lippen en gouden oorringen? Het gaat er niet om of je Zwarte Piet racistisch bedoelt, maar of het zo over komt. Wat is de moeite in hemelsnaam?

 

and request

De petitie is bestemd voor de publieke omroep NTR (die jaarlijks de intocht verslaat) en voor de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs. Zij kunnen het goede voorbeeld geven, opdat winkeliersverenigingen volgen.

Of de NTR nu reeds de opnamen van het Sinterklaasjournaal op de plank heeft liggen weten wij natuurlijk niet, maar hoe briljant zou het zijn als Piet er nu eens anders uitzag? Dan kan iedereen weer verder feestvieren.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
brancheorganisatie 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-13 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Thomas van Aalten 
Website:

History

Signatures