You, the petitioner
App controle

Corona-app: volledige privacy en altijd vrijwillig

86 signatures

Wij wijzen corona Track-Trace zonder waarborgen af als zowel de app als de centrale dataverwerking bij de overheid moeten 100% veilig zijn. Blijf mee opletten! RIVM heeft al een data-lekkende Infectieradar. Teken voor scherpe voorwaarden aan 'n nieuwe overheids-app. Geen garanties? Dan geen app!!

Petition

We

,vrije burgers, vinden dat Nederland verantwoord en effectief de Corona-virus-crisis moet aanpakken

 

observe

  • Dat een smartphone nooit directe bescherming kan bieden tegen besmetting.
  • Dat in diverse Aziatische landen privacy-onvriendelijke apps gebruikt worden om besmette personen te identificeren.
  • Dat door de app gegenereerde data onbetrouwbaar kan blijken te zijn.
  • Dat toepassing van een dergelijke app in Nederland het gevaar in zich houdt dat in ons land vrije mensen elkaar controleren en overheden vrije mensen zonder criminele verdenking controleren.

 

and request

de Tweede Kamer alleen in te stemmen met een AVG-proof Corona-app als voldaan is aan:

  • openbare broncode
  • een verbod op externe opslag van persoonsgegevens en tot persoon of smartphone herleidbare data
  • enkel technisch noodzakelijke lokale opslag van de eigen, versleutelde data
  • geen enkele verplichting zoals smartphone-bezit, app-installatie, het in-/uitschakelen van communicatie
  • betrouwbaarheidsverificatie van door de app-verkregen data

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-14 
Lead petitioner:
Norbert Klein 
Organisation:
VP 
Website:

History

Signatures

Updates

nieuwe CoronaMelder per 1 september?

De app CoronaMelder is nu in de testfase om na goedkeuring van het parlement per 1 september operationeel te zijn. Info geeft aan 100% vrijwillig en privacy lijkt gewaarborgd.

+Read more...

Maar hoe zit het met de betrouwbare informatieverwerking? Melden is een ding, belangrijker is hoe kan gemeld worden? Een corona-besmet iemand zal dat dus wel vrijwillig in zijn app moeten aangeven. Waar blijft die data? Tekenen van de petitie blijft actueel.

2020-07-16

RIVM Infectieradar: overheid en software ontwikkeling een duidelijke mismatch

Gebleken is dat de datawebsite van het RIVM Infectieradar lek is. Onbevoegden kunnen de gegevens van de deelnemers achterhalen.

+Read more...

Uiteraard wordt dit lek weer gedicht, maar toont aan de overheid en software ontwikkeling een onmogelijke combinatie is. Binnenkort wordt ook met een corona-app getest, zo gaf minister de Jonge 3 juni aan, dan wordt iedereen gecheckt op contacten met anderen. Dat kan een zeer bedenkelijke aantasting van vrije mensen zijn. Het lijkt alsof de waakzaamheid gedoofd is. Maar laat je geen zand in de ogen strooien. Teken de app voor een 100% veilige app of anders geen app!!

2020-06-07

Kabinet beaamt Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd te hebben.

In de brief van minister de Jonge aan de Tweede Kamer op 7 mei wordt aangegeven dat in tegenstelling tot eerdere berichten van dit kabinet er geen gegevens opgevraagd zijn van mensen met een smartphone bij de telecomproviders. https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2020Z08121&did=2020D17317 Het plan is dus nog steeds om door tracing beweging van mensen als overheid vast te gaan leggen.

+Read more...

Dat is gekoppeld aan de pandemie. Dat kan alleen nut hebben als kennis is over wie besmet is en wie niet. Omdat de Telecomwet deze gegevens verstrekking verbiedt, wil het kabinet maar de wet wijzigen om wel telecomproviders te dwingen gegevens te verstrekken. Nood breekt wet, maar wel ten koste van burgers. Daarom blijf waakzaam, teken ook maar voor de zekerheid deze petitie

2020-05-12