You, the petitioner

Code geel voor Kaapverdië

72 signatures

Kaapverdië is veilig volgens Europese normen! Ondanks de lage prevalentie van Covid-19 en de afwezigheid van mutaties geldt hier nog steeds code oranje. Wij vragen eerlijkheid en transparantie bij deze beoordelingen!

Petition

We

De inwoners en ondernemers van Nederland en Kaapverdië

 

observe

  • Dat het reisadvies voor Kaapverdië onterecht op oranje staat.

  • Dat Kaapverdie veiliger is dan de Europese landen die code geel krijgen.

  • Dat Kaapverdië met een incidentie van 119 per 100.000 inwoners per 14 dagen onder de RIVM grens van 200 per 100.000 valt.

  • Vakantiegangers worden hierdoor benadeeld en beperkt in hun keuze- en handelsvrijheid.

  • Lokale ondernemers in Kaapverdië worden hierdoor financieel benadeeld.

 

and request

  • objectief te kijken naar de cijfers gepubliceerd door John Hopkins University en te constateren en te erkennen dat Kaapverdië niet dezelfde beoordeling krijgt als Europese landen die zich in dezelfde of slechtere positie bevinden;

  • het reisadvies voor Kaapverdië bij te stellen naar ‘code geel’ en de verplichte quarantaine bij terugkomst in te trekken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2021-10-05 
Lead petitioner:
Lesley Tapessur 
Organisation:
Voja Travel 

History

Signatures

Updates

70% van alle volwassenen voor de eerste keer gevaccineerd

Goed nieuws! Inmiddels heeft 70% van de volwassenen op Kaapverdië een eerste vaccinatie gehad. En 12.170 volwassen zijn inmiddels volledig gevaccineerd (20-08-2021).

+Read more...

Ook hoeven reizigers die vanuit Kaapverdië naar Nederland vliegen én in het bezit zijn van een vaccinatiepaspoort zich niet meer te laten testen. Dit wordt door TUI, TAP en de Nederlandse Overheid gecommuniceerd. De toekomst voor de archipel ziet er weer zonnig uit.

Toch blijft de eilandengroep op code oranje. Onterecht voor de bevolking en de reizigers vinden wij. Teken de petitie en help ons de ogen van de Nederlandse overheid te doen openen!

2021-08-20