You, the petitioner
Wetboeken 2

Burgerinitiatief: introduceer 'Rechten' als vak op middelbare scholen

11 signatures

De strijd voor onze rechten heeft geleid tot de hedendaagse samenleving, waarin wetten en regels een belangrijke rol spelen. Het is echter zorgwekkend dat veel Nederlanders niet op de hoogte zijn van deze wetten en regels, terwijl de overheid wel van hen verwacht dat ze deze kennen.

Petition

We

Wij, burgers van Nederland,

 

establish that:

  • dat veel mensen geen kennis hebben van de wetten en regels in Nederland,
  • dat dit wel van belang is voor het handhaven van grondrechten en het controleren van de overheid.
  • dat het vak maatschappijleer op middelbare scholen slechts beperkte informatie biedt over rechten en de werking van de overheid en bestuursorganen.
  • Uit onderzoek van het CRM blijkt dat 30% van de mensen geen mensenrecht kan noemen. Dit is zorgwekkend, daarom is het introduceren van het vak "Rechten" van groot belang.

 

and request

het vak "Rechten" te introduceren op middelbare scholen. De focus kan worden gelegd op belangrijke onderwerpen zoals de rol van de overheid en bestuursorganen, de basis van het strafrecht, ons staatsrecht, overeenkomsten en wat je kunt doen als je het ergens niet mee eens bent.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Lead petitioner:
Jessie Lemke 

History

Signatures