You, the petitioner

Burgerinitiatief Groningen tegen tram

1,578 signatures

De provincie Groningen wil in navolging van de stad een besluit nemen over de start van de aanbesteding Regiotram Groningen,een duur niet flexibel systeem! Het is de vraag of de tram technisch gezien door de regio kan.Onafhankelijk onderzoek naar serieuze alternatieven heeft geen kans gehad.

Petition

We

Inwoners van stad en provincie Groningen.

 

observe

De beoogde tramverbindingen zullen voor de buitenwijken van de Stad een fors kwaliteitsverlies aan busverbindingen betekenen (vaker overstappen, wachttijden e.d.). Grote delen van de binnenstad zullen jaren in bouwputten veranderen, evenals het stationsgebied. Ook voor dit project zullen de kosten overschreden worden, zoals blijkt uit het tekort van 17 miljoen bij de Stad en de steunaanvraag van gedeputeerde M.Jager bij het Rijk.

 

and request

Wij verlangen een onafhankelijk onderzoek naar het nut van dit ingrijpende plan en een onafhankelijk onderzoek naar serieuze alternatieven. De Noordelijke Rekenkamer moet vooraf, in plaats van achteraf de resultaten beoordelen. Eerst daarna is besluitvorming, gelet op de financiƫle risico's verantwoord. Ervaringen in Kassel en het besluit van regio Braunschweig om het vergelijkbare projekt te stoppen, zijn extra redenen om naar alternatieven om te zien.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Provincie Groningen 
Petition desk:
Closing date:
2010-12-07 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
walter de geus 
Organisation:
Burgerinitiatief Groningen 

History

Signatures