You, the petitioner
Klaas.1

Burgerinitiatief - Regionaal geboren, lokaal ingeschreven

191 signatures

Centralisatie van ziekenhuizen en toenemende aandacht voor de zorg van moeder en kind maken dat er in sommige gemeenten bijna geen pasgeborenen ingeschreven worden.

Let op!– Dit betreft een burgerinitiatief. Na het invullen van uw naam en email adres ontvangt u een email. Hierin wordt u verzocht om uw deelname te bevestigen door op de link te klikken.

Bij het bevestigen van uw deelname dient u uw geboortedatum en -plaats en uw huidig woonadres te vermelden. Verder dient u te bevestigen dat u de Nederlandse nationaliteit bezit.

Vanzelfsprekend kunt u ervoor kiezen om uw stem anoniem op de website te laten tonen uw naam en woonplaats worden dan niet op de website getoond.

LET OP!! Het niet invullen van uw persoonlijke datagegevens maakt uw handtekening ONGELDIG! Gaarne uw aandacht hiervoor.

Petition

We

Aanstaande ouders en sympathisanten onderschrijven de vrijheid van de moeder om de pasgeborene aan te geven in de geboorteplaats van het kind of de woonplaats van de moeder.

 

establish that:

Bevallingen geschieden in toenemende mate niet in de woonplaats van ouders als gevolg van centralisatie ziekenhuizen en de toenemende criteria in de zorg voor moeder en kind waardoor het thuisbevallen ontmoedigd wordt.

Daarnaast zijn door de gemeentelijke herindelingen veel gemeentenamen verloren gegaan. In het paspoort staan soms gemeenten die al niet meer bestaan.

 

and request

U artikel 19 lid 1 van het burgerlijk wetboek te veranderen en de moeder van de pasgeborene het recht te geven het kind aan te geven in de geboorteplaats van het betreffende kind of de huidige woonplaats van moeder en pasgeborene.

Bij inschrijving te regelen dat de naam van dorp of stad eerst in GBA en paspoort genoemd wordt en daarna de betreffende gemeente.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-02-28 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Klaas Terpstra 

History

Signatures