You, the petitioner
Petitie plaatje

Btw-tarieven 2019, wij voelen nattigheid

13,753 signatures

Lief kabinet. U bent van plan het btw-tarief voor kraanwater te verhogen. En dat vinden wij raar. Zeker omdat er ook plannen zijn om de belasting op veel wegwerpflesjes te verlagen. Dat kan niet de bedoeling zijn. We maken een statement, neem het mee in uw gesprekken op 29/10 en 12/11.

Petition

We

Dopper en alle andere mensen die deze petitie ondertekenen

 

observe

  • Dat kraanwater – het meest gezonde en duurzame drankje - per 1 januari kan rekenen op een btw-stijging van 6% naar 9%;
  • Dat straks 30% van de kosten voor ons water uit belasting bestaat;
  • Dat ons kabinet in de war lijkt te zijn. Want er zijn ook plannen om de verbruiksbelasting op suikervrije frisdranken en mineraalwater op te heffen. We snappen best dat deze gezonder zijn dan suikerhoudende dranken, maar om wegwerpflesjes goedkoper te maken? Slecht idee.

 

and request

Om onze stem mee te laten wegen in de gesprekken over de btw-wijzigingen. Als het aan ons lag, verdient iedereen die kraanwater drinkt een high-five en kunnen wegwerpflesjes (ook die met suikervrije inhoud) rekenen op een duim omlaag.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-11-05 
Lead petitioner:
Merijn Everaarts 
Organisation:
Dopper 
Website:

History

Signatures