U, de petitionaris
2022 08 28 20 50 47

Bouw een Leimuidertunnel

1.826 ondertekeningen

Verzoek aan provincies Noord- en Zuid-Holland om nú geld opzij te leggen om in 2027 te kunnen beginnen aan een tunnel bij Leimuiderbrug. Per direct moet de brugwachter en een vaste storingsmonteur terug. De brug staat 40 minuten per uur open. Automobilisten, vrachtverkeer en scheepvaart ervaren enorme hinder door storingen.

Petitie

Wij

wegverkeer op de N207, scheepvaart, omwonenden en ondernemers.

 

constateren

  • dat de Leimuiderbrug zelfs als er geen storing is, al jaren een enorme hindernis is voor verkeer op de N207.
  • dat elke opening het verkeer alle kanten minimaal 10 minuten stil legt.
  • dat alleen al in augustus 2022 de brug tijdens spitstijden gemiddeld 4 keer per uur open ging.
  • dat dezelfde maand 12 storingen van langer dan een uur telde en er stonden meerdere keren hulpverleners met loeiende sirene (ambulance, politie, brandweer) voor een openstaande brug.
  • dat er gemiddeld 45.000 voertuigen per etmaal de brug passeren.
  • dat zelfs de provincie het onacceptabel vindt dat er zo veel storingen zijn.
  • dat deze problemen al jaren spelen; het is tijd voor een tunnel.

 

en verzoeken

  • dat een traject wordt gestart en budget vrij wordt gemaakt om binnen vijf jaar te beginnen aan de bouw van een aquaduct of tunnel onder de Ringvaart bij Leimuiden.

  • Tot die tijd, tijdens bedientijden, een brugwachter en storingsmonteur aanwezig te houden bij de Leimuiderbrug om storingen direct te verhelpen en hinder voor scheepvaart en wegverkeer zo klein mogelijk te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Noord-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
15-03-2023 
Petitionaris:
Sjoerd van der Hoorn 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Brug volledig nagekeken; toch weer storingen

De afgelopen weken heeft de Provincie Noord-Holland dagelijks een storingsmonteur bij de Leimuiderbrug gehad en ging de brug minder vaak open voor scheepvaart. Ondertussen zijn alle systemen nagekeken en opnieuw afgesteld en begin deze week heeft de provincie laten weten geen nieuwe storingen te verwachten.

+Lees meer...

Inmiddels zijn ook de storingmonteurs weggehaald. Woensdagochtend tijdens de spits was het echter toch weer raak en stonden auto's een half uur te wachten voor een brug die niet wilde sluiten.

De komende tijd zal de brug misschien minder vaak open gaan omdat het watersportseizoen voorbij is en zullen er wellicht minder vaak storingen zijn, maar iedereen weet dat dat tijdelijk is tot het weer mooi weer wordt.

Wij blijven er dan ook bij dat tijdens bedientijden een brugwachter of storingsmonteur aanwezig moet zijn om te zorgen voor een vlottere doorstroming en dat er plannen gemaakt moet worden voor een definitieve oplossing zoals een tunnel of aquaduct.

24-09-2022