You, the petitioner

Betalen voor embedden: een stap te ver

6,151 signatures

Buma/Stemra wil dat websites betalen voor het embedden van een filmpje of muziek. Maar embedden is linken naar een andere website en betalen voor het plaatsen van een link gaat een stap te ver. Dankzij embedding bereikt nieuw talent snel een groot publiek en dit dreigt ingeperkt te worden.

Petition

We

de internetgebruikers die auteursrechten respecteren

 

establish that:

dat Buma/Stemra haar plannen voor een tarief op het embedden van muziekwerken wil uitvoeren, terwijl auteursrechten niet in het geding zijn. Embedden is geen openbaarmaking (het muziekwerk wordt al op de bronwebsite geopenbaard) en geen verveelvoudiging (het maximum aantal gebruikers kan door embedding niet toenemen). Daarnaast zal een tarief op embedden de promotionele mogelijkheden van nieuw talent beperken.

Een tarief op embedden betekent een heksenjacht op alle mogelijke uitingen van een stream, terwijl het totale gebruik van een stream zeer eenvoudig aan de bron te meten is.

Het feit dat de omstreden YouTube-tax op embedden van YouTube-filmpjes niet uitgevoerd is dankzij afspraken met de bron, geeft aan dat een dergelijke oplossing ook mogelijk moet zijn en wenselijk is voor alle vormen van embedding.

 

and request

het niet uitvoeren van een tarief op embedden door CBO's zoals Buma/Stemra. Zij kunnen, net als bij de niet uitgevoerde YouTube-tax gebeurd is, auteursrechten afdoende beschermen met bestaande regelgeving.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-10-31 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Michael Copsy 
Organisation:
Linkvrij.nl 

History

Signatures