You, the petitioner
Petitie 2 beeld

Bescherm de Wadden: stop gaswinning onder de Waddenzee

50,811 signatures

Help ons de Wadden te beschermen. Gaswinning zorgt voor verstoring en bodemdaling. Dit is desastreus voor een natuurgebied dat ook al te maken heeft met een stijgende zeespiegel en alle andere gevolgen van klimaatverandering. De natuur kan dit niet meer bijbenen. Ingrijpen is nu nodig.

Petition

We

Waddenvereniging en waddenliefhebbers vanuit het hele land

 

observe

  • Dat demissionair minister Blok van plan is om een nieuwe vergunning te verlenen voor gaswinning onder de Waddenzee aan de NAM (waar Shell mede-eigenaar van is).

  • Dat dit onverantwoord is, gezien het laatste IPCC-klimaatrapport, recente uitspraken door de rechter én de unieke en kwetsbare status van het waddengebied.

  • Dat er ontzettend veel mensen zijn die van de Wadden houden en het waddengebied willen beschermen.

 

and request

De Minister van Economische Zaken en Klimaat om de vergunning aan de NAM in te trekken en zo de bijzondere natuur van de Waddenzee te beschermen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-09-15 
Lead petitioner:
Frank Petersen 
Organisation:
Waddenvereniging 
Website:

History

Signatures