You, the petitioner
Foto henk baron petitie met bronvermelding

Bescherm de stuwwal van Beek en Ubbergen

2,154 signatures

De mooie stuwwal van Beek en Ubbergen wordt bedreigd. In de afgelopen jaren is door de gemeente geen duidelijk beleid gevoerd om dit unieke stukje natuur met haar cultureel erfgoed en prachtige vergezichten te beschermen. Wij willen voorkomen dat het verdwijnt.

Help jij mee? Doe mee en teken de petitie!

Petition

We

inwoners van Berg en Dal die voor het behoud van de stuwwal en omgeving zijn

 

observe

De stuwwal is geliefd vanwege zijn unieke kenmerken, zoals de on-Nederlandse hoogteverschillen, bronnen en beekjes, eeuwenoude bomen en boerderijtjes. Dit willen we behouden voor ons en onze (klein)kinderen. Bescherming is nodig voor:

  • unieke plekken in Beek en Ubbergen tegen nieuwbouwprojecten;

  • het karakteristieke dorpsgezicht tegen niet passende architectuur;

  • vogels, dassen, reeën, ijsvogels, uilen en marters tegen verstoring en vernietiging.

 

and request

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen doen we een oproep aan de politiek om het behoud van de stuwwal op de agenda te zetten.

Onze belangrijkste verzoeken zijn:

  • Een duidelijke omgevingsvisie uitdragen en transparant beleid uitvoeren om de Beekse stuwwal en zijn omgeving te beschermen.

  • Actieve burgerparticipatie om inwoners van Berg&Dal te betrekken bij besluitvorming over de Beekse stuwwal.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Berg en Dal 
Petition desk:
Lead petitioner:
Mooi Beek 
Organisation:
Behoud Mooi Beek 

History

Signatures

Updates

Petitie met 2154 ondertekeningen wordt donderdag 23 juni as aangeboden aan gemeenteraad!

Beste ondertekenaar van de petitie 'Bescherm de Stuwwal',

Goed nieuws!

Morgen, donderdag 23 juni as, gaan we de petitie aanbieden aan gemeenteraad van Berg en Dal. We hebben maar liefst 2154 handtekeningen verzameld.

+Read more...

Overweldigend veel! Die mogen we morgen aan de burgemeester overhandigen.

De petitie heeft al een eerste mooi resultaat: bescherming van de stuwwal is een focuspunt van het college.

De stuwwal van Beek-Ubbergen, met zijn grote natuur- en landschappelijke waarde en de bijzondere hydrologie is uniek en wordt bedreigd door teveel bebouwing. Dat vraagt om een stringente uitvoering van de bestaande bestemmingsplannen en een hoge mate van zorgvuldigheid bij ontwikkelingen in dit gebied. (https://www.bergendal.nl/flysystem/media/collegeplan2022-202612mei_2022.pdf)

Dank voor jullie steun. Geweldig!!

Een hele groene groet, Roos, Trudy & Ruus (initiatiefnemers petitie)

2022-06-22

Help je mee om 2000 handtekeningen te verzamelen?!?

Beste ondertekenaars, Dank voor jullie steun voor de petie 'Bescherm de stuwwal van Beek en Ubbergen'. We zijn blij en verrast over de grote belangstelling: al bijna 2000 mensen hebben getekend.

+Read more...

Fantasch, bedankt! We willen na de gemeenteraadsverkiezingen de petitie aanbieden aan de politieke partijen en het college. Zou heel sterk zijn als we meer dan 2000 handtekeningen kunnen overhandigen. Help je mee dat mooie aantal te behalen?!? Stuur de link van de petitie door via whatsapp, mail of op een andere manier (https://petities.nl/petitions/bescherm-de-stuwwal-van-beek-en-ubbergen?locale=nl). We sluiten de petitie op 17 maart 2022. Alvast dank en hartelijke groeten, Roos, Trudy & Ruus (initiatiefnemers)

2022-03-11

Start petitie 'Bescherm de stuwwal' van Beek en Ubbergen

Hallo!

In aanloop van de verkiezingen hebben wij als inwoners van Berg&Dal onze krachten gebundeld voor het behoud van de stuwwal en omgeving.

Doe mee en teken de petitie!!.

2022-02-04