You, the petitioner
Petition pic

Bescherm bedrijven in bedrijfsruimten in de Bijlmer

891 signatures

Ken Ehigiene, auteur van de boeken "Foregone Conclusion", "Bij Voorbaat Veroordeeld" en "Fataler Justizirrtum" is een zakenman die zijn bedrijf heeft op het adres Bijlmerdreef 1127A in Amsterdam. Opeens, na 21 jaar, wordt de huur van zijn bedrijfsruimte opgezegd en krijgt hij te horen dat hij weg moet.

Petition

We

Ondernemers én bewoners in Amsterdam, gemarginaliseerde groepen, zij die vinden dat dit onrecht is.

 

establish that:

  • 21 jaar geleden werd de Bijlmer bespot, verachtelijk en met minachting behandeld. Alles eraan werd als negatief beschouwd, niemand wilde hier zaken doen of zelfs wonen.
  • Toch slagen we erin om steeds vooruit te komen. Wij betalen de huur naar behoren en doen onze zaken. Zo blijven we onszelf én de buurt vooruit helpen.
  • Nu wordt de Bijlmer als een safe haven gezien en de grote corporaties en multinationals worstelen nu om een graantje mee te pikken.
  • Wij zijn zeker niet tegen de ontwikkeling en modernisering van de Bijlmer, maar wel tegen de ongelijkheid en onrechtvaardigheid die dit met zich meebrengt als dit enkel onnoemelijke ontberingen en onnodig leed veroorzaken bij de getroffenen.

 

and request

in te grijpen en in actie te komen tegen het klassistische en racistische beleid van woningcorporatie Rochdale om gebouwen van buitenlandse gemarginaliseerde bedrijven weg te nemen en aan de rijken te geven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2022-08-11 
Lead petitioner:
Ehigiene 
Organisation:
Foundation Foregone Conclusion 

History

Signatures

Updates

Het Parool: Na 22 jaar staat de belwinkel van Kenneth in Zuidoost op het spel: ‘Nu men het hier veilig vindt, word ik weggejaagd’

Na 22 jaar en twee rechtsgangen moet Kenneth Ehigiene (55) zijn belwinkel in Ganzenhoef in Amsterdam-Zuidoost nu echt sluiten. Verhuurder Rochdale geeft meerdere redenen, waaronder overlast.

+Read more...

De buurt probeert (...) lees verder, kopie

2023-08-16

kort geding

Ik wil jullie allemaal bedanken die mijn petitie hebben ondertekend en ondersteund. Op 1 December 2022 staat er een zitting gepland door het gerechtshof in Amsterdam. Denk alstublieft aan mij in uw gedachten en gebeden! Alvast bedankt. .

2022-11-18