You, the petitioner

Behoud wijkbibliotheken Leiden

95 signatures

De bibliotheken in de Leidse Merenwijk en Stevenshof dreigden te verdwijnen en ondergebracht te worden in scholen. Dankzij een motie van GroenLinks gaat dit niet door.

Hartelijk dank voor uw steun voor de wijkbibliotheken!

Zie ook het nieuwsbericht van 15 juli 2012.

Petition

We

inwoners van Leiden die de bibliotheken een warm hart toedragen,

 

establish that:

dat de bibliotheken in de Leidse Merenwijk en Stevenshof dreigen te verdwijnen en in de toekomst ondergebracht zouden moeten worden in scholen,

 

and request

de bibliotheken voor iedereen toegankelijk te houden op een zelfstandige locatie.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Leiden 
Petition desk:
Closing date:
2012-09-12 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Stéphanie Bakker 

History

Signatures

Updates

De wijkbibliotheken blijven

De wijkbibliotheken in de Leidse Stevenshof en Merenwijk zijn gered. Dankzij een motie van GroenLinks is een streep gezet door de geplande bezuiniging waardoor de bibliotheken dreigden te verdwijnen en ondergebracht zouden worden bij één van de scholen in de buurt.

+Read more...

GroenLinks raadslid Stéphanie Bakker: "Uit de vele handtekeningen en reacties op onze handtekeningenactie de afgelopen weken blijkt dat de wijkbibliotheken echt leven in Leiden. Ik ben heel blij met de brede steun in de raad, waardoor de bibliotheken hun belangrijke functie kunnen behouden."   Het onderbrengen van de wijkbibliotheek in de buurtscholen werd gepresenteerd als een vernieuwing, waarbij meer gefocust zou worden op leesbevordering van de schoolgaande jeugd. Uit de vele reacties die GroenLinks tijdens het inzamelen van handtekeningen ontving, bleek dat de wijkbibliotheken echter ook een zeer belangrijke functie voor ouderen en (ouders met) zeer jonge kinderen hebben, die in de vernieuwde opzet buiten de boot zouden vallen. De vestiging in de Nieuwstraat is voor deze doelgroepen vanwege de reisafstand geen goed alternatief. "Bovendien zijn de wijkbibliotheken, juist ook voor deze doelgroepen, veel meer dan alleen een uitleenpost van boeken", aldus GroenLinks raadslid Stéphanie Bakker. "Daarom is het heel fijn dat de wijkbibliotheken hun brede aanbod, brede functie en centrale plek in de wijk blijven houden." Hartelijk dank voor uw steun voor de wijkbibliotheken!  

GroenLinks Leiden
2012-07-15