You, the petitioner
De vullerschool

Behoud van de 'De Vullerschool' in Gorssel

360 signatures

In het centrum van Gorssel staat een bijna 100 jaar oude school. Men wil slopen om woningbouw te realiseren. Dat mag niet gebeuren, we moeten zuinig zijn op ons dorpsgezicht.

Petition

We

Verontruste Gorsselnaren die van hun dorp houden

 

observe

Dat we de school willen behouden, geen woningbouw op die plek

 

and request

Wees zuinig met ons dorpsgezicht, sloop van 'de Vullerschool' is geen optie.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Lochem 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-16 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Henk Veenendaal 

History

Signatures

Updates

De Gemeente wikt, het schoolhoofd beschikt.

Onze wethouder Onderwijs, de heer Henk van Zeijst, heeft in een discussie het volgende vertelt: "De school gaat er af, de schoolleiding heeft er geen zin in om met de kinderen iedere keer naar de sportzaal te lopen. Qua bouw gaan we naast het Trefpunt de hoogte in".

+Read more...

Dat is toch geen standpunt, dan houden de kinderen een Amsterdams schoolpleintje over, in één van de welvarendste dorpen van Nederland. Ik zou me eigenlijk schamen als ik een zetel had in de Lochemse gemeenteraad. De Raad beslist toch en niet een schoolhoofd. Waar is het College van B&W? Motieven? Eerst werd aangevoerd dat de school bouwvallig was, toen niemand dat geloofde werd gesteld dat de WiFi niet goed werkte. Daarna werd aangevoerd dat de school te groot is voor het huidige aanbod. Allemaal onzin veronderstellingen! En nu blijkt dat men geen zin heeft om naar het Trefpunt te lopen met de kinderen. School te groot? Maak in de leegstaande lokalen sport accomodatie, het gebouw is met zijn overtollige ruimte uitermate geschikt daarvoor. En zie wat er in Epse gebeurt, door het ontstaan van een nieuwe wijk overweegt men om noodlokalen te plaatsen omdat met veel te snel het oude school gebouw verkocht heeft! "De school gaat eraf"! om je dood te schamen, kinderen wordt het speelveld en voetbalveld ontzegd, ze worden op één van de drukste punten van het dorp losgelaten. Gemeente grijp in, u kunt als Raad ingrijpen, doe dat dan ook. Dit mag gewoon niet allemaal gebeuren!

2021-08-19

Petitie open tot 6 augustus 2021

We belanden onderhand in de laatste fase waarin u uw ondersteuning kunt geven aan het behoud van onze dorpsschool. Begin augustus gaan we afsluiten en de ondertekeningen aanbieden aan de Gemeente Lochem.

+Read more...

Wij hopen op uw stem, het kan toch nooit de bedoeling zijn om kinderen hun veiligheid en hun speelweides te ontnemen. Het verkeer is veel te intens op de beoogde nieuwe plek tegenover supermarkt Jumbo. Lieve mensen, probeer onze dorpsschool te behouden door het invullen van de petitie, we rekenen op u

2021-07-25

We gaan voor 400 ondertekeningen

We tellen momenteel ongeveer 370 ondertekenaars, inclusief de mensen die op A4 formulieren getekend hebben. Bij Kantoorboekhandel Bechtle liggen formulieren voor u klaar.

+Read more...

We krijgen veel reacties, mensen denken hard mee om een oplossing te vinden. We gaan eerst het onderzoek afwachten naar de verkeersveiligheid rondom Trefpunt en Jumbo, dat vinden wij heel relevant. Daarnaast worden veel alternatieven geopperd om de 'De Vullerschool' te kunnen behouden. Denk aan het creëren van appartementen, er wordt ook door veel mensen gereageerd die het realiseren van oefen- en vergaderruimte opperen om ons verenigingsleven op peil te houden. Kortom, er is in ieder geval een levendige discussie aan het ontstaan. Blijven twee feiten die wij onverteerbaar vinden. Vreselijk dat er wordt overwogen om onze kinderen buitenruimte af te pakken. Buitenruimte die op de huidige locatie zo perfect voorhanden is. en nogmaals, Het Trefpunt is voor uw kind een veel groter risico aangaande verkeersdrukte!

2021-07-15