You, the petitioner
Dhg

Behoud terrein Hoenderloo voor Jeugdzorg

4,282 signatures

Jongeren, ouders, werknemers en dorpsgenoten willen dat de jeugdzorg op deze prachtige locatie blijft bestaan. Pluryn heeft de gemeente de suggestie gedaan om de bestemming te veranderen, zodat de opbrengsten bij verkoop verhoogd worden. En daar lijkt het om te doen. Geld is belangrijker dan zorg.

Petition

We

Medewerkers, jongeren, ouders, dorpsbewoners en betrokkenen van Hoenderloo en De Hoenderloo Groep

 

establish that:

  • dat er plannen zijn om een verzoek tot wijziging te doen van het bestemmingsplan, met als doel een grotere opbrengst bij verkoop
  • dat hiermee De Hoenderloo Groep opgeofferd wordt voor het overeind houden van Pluryn
  • dat er niet geluisterd is naar jongeren, ouders, medewerkers, dorpsbewoners voor behoud van DHG
  • dat er wederom een jeugdzorglocatie in Nederland dreigt te verdwijnen

 

and request

de gemeente Apeldoorn haar verantwoordelijkheid te nemen en zich er hard voor te maken dat er geen jeugdzorglocatie opgeofferd wordt. We vragen om geen wijzigingen in het bestemmingsplan aan te brengen en het te behouden voor jeugdzorg.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Apeldoorn 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-03 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Karin de Weerd, Anita Bergman, Silvan Tijhuis, Alice Jaspers, Fenneke van der Meer, Saskia Volmerink en Tiny Vroman 
Organisation:
De Hoenderloo Groep 

History

Signatures

Updates

Mailbox Gemeente Apeldoorn geopend voor reacties over sluiting DHG

Op 19 maart zou de gemeenteraad tijdens de Politieke Markt praten over de sluiting van De Hoenderloo Groep. Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus kon deze bijeenkomst niet doorgaan.

+Read more...

Ook op korte termijn is het helaas niet mogelijk om deze vergadering opnieuw in te plannen. Toch wil de gemeenteraad graag weten wat er leeft onder de betrokkenen en wat de gevolgen van de sluiting van deze locatie voor u zijn.

De gemeenteraad biedt u daarom de mogelijkheid om uw wensen, bedenkingen en zorgen aan hen kenbaar te maken. Hiervoor is de mailbox DHG@apeldoorn.nl aangemaakt. U kunt hier tot 22 april uw reactie naartoe sturen. Ook is het mogelijk om een filmpje in te sturen via deze mailbox. En u kunt uiteraard ook een brief sturen naar de gemeenteraad via het volgende adres: Gemeente Apeldoorn t.a.v. de Raadsgriffie Postbus 9033 7300 ES Apeldoorn

In het raadsinformatiesysteem is een dossier aangemaakt over De Hoenderloo Groep. Hierin vindt u alle relevante documenten over dit onderwerp. Ook zullen alle brieven, mails en videoboodschappen hier (geanonimiseerd) geplaatst worden. U kunt dit dossier vinden via apeldoorn.parlaeus.nl – Menu – Themadossiers – De Hoenderloo Groep.

De raadsfracties vinden het belangrijk om te horen wat u vindt en kijken dan ook uit naar alle reacties. De gemeenteraad zal het proces rondom de Hoenderloo Groep verder zorgvuldig blijven volgen en zodra de gelegenheid zich weer aandient er in het openbaar over te spreken.

Wij ( initiatiefnemers van de petitie) roepen iedereen dan ook op om gebruik te maken van dit democratische recht! Wij gaan dit zeker doen!!! Je kunt je reacties tot uiterlijk 22 april naar de Gemeente Apeldoorn sturen.

2020-04-01

Naar de burgemeester

Afgelopen donderdag is de petitie aangeboden aan de burgemeester van Apeldoorn. De teller stond toen op ruim 4100 ondertekeningen.

+Read more...

Inmiddels zijn daar al weer een aantal bijgekomen. Waarvoor dank!! De belangstelling van de pers was groot en ook de Dorpsraad van Hoenderloo was aanwezig. Zij hadden nog een bijzondere aanvulling: bij de schenking van het terrein is vastgelegd dat dit behouden moet blijven voor zorg voor jongeren. Dit zal nog nader worden uitgezocht.

De petitie is overgedragen aan de verantwoordelijke wethouder. Mocht het onderwerp in de gemeenteraad besproken worden, dan gaan we natuurlijk spreektijd vragen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

2020-03-09

Dag van het definitief besluit

Vandaag is een moeilijke en roerige dag op De Hoenderloo Groep. Vandaag komt er een definitef besluit over de voorgenomen sluiting.

+Read more...

Meer onrust en onzekerheid voor medewerkers, ouders, mensen uit het dorp, maar vooral voor de jongeren die er verblijven. Vandaag zitten er mensen bij elkaar die deze knoop gaan doorhakken, of die al lang doorgehakt hebben en dat nu definitief gaan doen. Het is maar een kleine club. Geen idee eigenlijk wie er allemaal voor de sluiting van de jeugdzorginstelling zijn. Wij spreken ze nagenoeg niet. Wel zijn er zoveel geluiden te horen voor doorgang van de jeugdzorginstelling. Op welke manier dan ook. Met welke gewenste aanpassing dan ook. Meer dan 4000 mensen hebben in ieder geval aangegeven dit ook te vinden. En dat is iets wat niet genegeerd mag worden. Donderdagavond zullen we de ondertekeningen aanbieden aan de burgemeester. Morgen krijgt iedereen die dat heeft aangegeven bij de ondertekening hierover een mail. Wanneer je hierbij wilt zijn, kun je je hiervoor opgeven via die mail. Je bent van harte welkom!

2020-03-03