You, the petitioner

Behoud Spookslot in de Efteling

REDEN VAN AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een marktkwestie waar alternatieven voor (mogelijk) zijn.

De overheid gaat daar niet over. Als de markt niet vrij genoeg is of de consument beter beschermd moet worden dan kunt u natuurlijk wel in een petitie vragen de marktwerking te verbeteren.

Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.

Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij de klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat er niet geluisterd wordt naar de klacht.

De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden door een speciale afdeling geteld en geanalyseerd. U krijgt ook een persoonlijk antwoord van de klantenservice.

Het antwoord kunt u via internet aan anderen laten zien met de oproep ook de klantenservice erover te schrijven of te bellen. Eventueel kunt u een voorbeeldbrief om op te sturen laten circuleren om het gelijkgestemden makkelijker te maken de klantenservice te schrijven.

Bedenk wel dat grote bedrijven hun beslissingen over producten/diensten baseren op onderzoek en veel cijferwerk. Van een genomen beslissing wijkt een bedrijf zelden af omdat dit eigenlijk betekent dat ze de afdeling die het heeft voorbereid gaat moeten afschaffen.

In dit geval (Efteling Spookslot) heeft het bedrijf laten weten dat dit de door bezoekers slechtst gewaardeerde en oudste attractie is en om die reden moet verdwijnen.


Wij willen het Spookslot, de iconische & unieke attractie in de Efteling behouden, en roepen het park en haar directie op om te investeren in onderhoud aan deze attractie in plaats van een vervanging.

Petition

We

Efteling bezoekers, fans. En uiteraard fans van de attractie spookslot.

 

observe

Constateren dat de Efteling de afgelopen jaren iconische attracties heeft vervangen/weggehaald en de Efteling nu ook een einde wil maken aan het zo unieke en iconische Spookslot.

 

and request

De directie op te roepen tot gezond verstand en te investeren in onderhoud aan het Spookslot in plaats van vervanging. Een iconische, sfeervolle en unieke attractie zoals deze dient behouden te worden. Deze attractie mag dan ook niet ontmanteld worden.

De petitie zullen wij inleveren op 10 mei 2022, de verjaardag van deze prachtige attractie! Wat ons betreft komen daar nog heel wat jaren bij.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
zelfstandig bestuursorgaan 
Petition desk:
Closing date:
2022-05-10 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Bram van der Heide 

History

Signatures