U, de petitionaris

Behoud Somertijd tijdens werkdagen

17 mei 2024 is bekend geworden dat Talpa (eigenaar van o.a. Radio10) besloten heeft om het langlopende en gewaardeerde radioprogramma Somertijd te verplaatsen van het tijdslot op werkdagen van 16:00 - 19:00 naar het weekend van 12:00 - 15:00. Zeer tegen de zin van een grote groep luisteraars in.


REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over televisie-inhoud. De overheid gaat daar niet over, dat is aan de omroepen. Als u de mediawet wilt veranderen (waar onder andere in staat hoeveel procent van de zendtijd er wat voor soort programma's moet worden uitgezonden door de publieke omroep) dan kunt u wel een petitie starten.

Als u toch een petitie aan een omroep/bedrijf wilt richten (waar ze normaal niks mee doen), dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op http://petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.

Petitie

Wij

Luisteraars van het Radio10 programma Somertijd

 

constateren dat:

Het besluit is genomen om het langlopende en gewaardeerde radioprogramma Somertijd te verplaatsen van de doordeweekse programmering naar een tijdslot in het weekend. Somertijd biedt dagelijks plezier en ontspanning voor velen. Het argument dat deze beslissing genomen is in overeenstemming met "de behoefte van de luisteraar" wordt door velen van ons als luisteraar niet herkend.

 

en verzoeken

Wij verzoeken u dringend om dit besluit te herzien en Somertijd op zijn huidige tijdslot doordeweeks te behouden, zodat we dagelijks kunnen blijven genieten van dit geliefde programma.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
zelfstandig bestuursorgaan 
Petitieloket:
Einddatum:
16-08-2024 
Status:
Gesloten 

Geschiedenis

Ondertekeningen