You, the petitioner
1 toegangshek

Behoud R.K. Begraafplaats Dijkweg in Naaldwijk

725 signatures

Het bestuur van de St. Adrianusparochie in Naaldwijk wil de katholieke begraafplaats aan de Dijkweg ruimen. In de plaats van de 400 graven van parochianen komt er tijdelijk een grasveld en later een flatgebouw.

Petition

We

Naaldwijkers, Westlanders en alle anderen die het voortbestaan van deze katholieke begraafplaats uit 1828 ter harte gaat,

 

observe

  • het Westland én Naaldwijk weinig cultureel erfgoed hebben;
  • dit een uniek monument van het katholieke leven van Naaldwijk is;
  • de begraafplaats onderdeel is van het historische dorpsgezicht;
  • de begraafplaats een van de laatste groene oases in het centrum is;
  • de begraafplaats van grote emotionele waarde is voor Naaldwijkers en nabestaanden;
  • de begraafcultuur onder druk staat: het behoud van dit monument is een zaak van algemeen belang;

 

and request

het college van B & W van de gemeente Westland en het bestuur van de St. Adrianusparochie in Naaldwijk de handen ineen te slaan om - met hulp van alle andere betrokkenen - deze begraafplaats als gemeentelijk monument te behouden en samen te streven naar restauratie en goed onderhoud, met maximaal groen in het dorpscentrum. Voor een goed leefklimaat!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Westland 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-01 
Lead petitioner:
Korrie Korevaart 
Organisation:
Genootschap Oud Westland Terebinth 
Website:

History

Signatures

Updates

Overhandiging aan wethouder Vreugdenhil

Maandag 2 november om 9.15 uur, op Allerzielen, worden de ruim 1.000 handtekeningen overhandigd aan wethouder Piet Vreugdenhil, onder andere van Cultuur & Erfgoed. Dat gebeurt in klein comité aan de Dijkweg in Naaldwijk.

+Read more...

En daarna gaat de werkgroep verder schrijven aan het voorstel voor een Plan van Aanpak...

2020-10-27

Ruim 1000 x ondertekend!

De werkgroep Behoud R.K. Begraafplaats Dijkweg (zie www.rkbn.nl) dankt iedereen heel erg voor de steun via wel ruim duizend ondertekende formulieren, digitaal en op papier samen.

+Read more...

We gaan nog even door tot 1 november a.s. - tot Allerzielen. Niet iedereen was de afgelopen weken in de buurt, en ook al is het overleg met het parochiebestuur op gang, we zijn er nog niet helemaal. Ook praktische hulp en adviezen zijn welkom bij Korrie Korevaart (tel. 06 2417 3646).

2020-10-01