You, the petitioner
Img 4884 fhpleinview

Behoud het monumentale Frederik Hendrikplein in het Statenkwartier

1,398 signatures

De gemeente verleent toestemming om in het open middendeel van dit monumentale groene plein een stenen nieuwbouw voor een snackbar toe te staan. Hierdoor verdwijnen 2 banken en het fraaie uitzicht over dit mooie plein wordt voorgoed verpest.

Petition

We

Bewoners, bezoekers en liefhebbers van het Haagse Statenkwartier

 

observe

  • dat het Frederik Hendrikplein de meest overtuigende groene oase is in het rijksbeschermd stadsgezicht Statenkwartier;
  • dat bij de renovatie 2018 In het open middendeel langs de natuurstenen loper 6 riante banken zijn geplaatst. Deze banken zijn symmetrisch opgesteld ten opzichte van de zichtas van het plantsoen en zijn ongekend populair;
  • dat een snackbar midden op dit open plein de doodsteek betekent voor het monumentale Frederik Hendrikplein.

 

and request

  • Dick’s Snackkar op zijn huidige locatie te handhaven, mits de nieuw te bouwen kiosk enkele meters naar achteren wordt geplaatst waardoor voetgangers weer een vrije doorgang krijgen over de fraaie natuurstenen loper van de Frederik Hendriklaan’.

  • Het monumentale karakter van dit prachtige plein te behouden: een plein om te wandelen, te ontmoeten, te spelen en te verbinden, voor wijkbewoners en bezoekers, jong en oud.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Closing date:
2023-01-27 
Lead petitioner:
Martin Fikke, bestuurslid 
Organisation:
Stichting Wijkoverleg Statenkwartier 

History

Signatures