You, the petitioner

Behoud de koeien en paarden op landgoed Houdringe/Beerschoten in De Bilt

281 signatures

Utrechts landschap heeft besloten dat de koeien en paarden weg moeten van landgoed Houdringe/Beerschoten omdat ze een bloemetje terug willen brengen. Als wandelaars en vrienden van de paarden en koeien, welke in dit gebied de begrazing verzorgen, maken wij hier ernstig bezwaar tegen.

De petitie is aangeboden aan de provincie.

Petition

We

De wandelaars en vrienden van de paarden en koeien op landgoed Houdringe/Beerschoten.

 

establish that:

Dat de koeien en paarden weg moeten omdat er een bloemetje terug moet komen op de plek waar zij de begrazing verzorgen. Dit houdt in dat wij tijdens het wandelen niet meer kunnen genieten van de vrije grazers.

 

and request

Om deze speciale plek, waar mens en dier in harmonie samen kunnen zijn, te behouden!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Provincie Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2011-12-26 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Leonie van den Burg 

History

Signatures

Updates

toelichting plannen houdringe

Rondwandelingparkbos Houdringe Utrechts Landschap organiseert opzaterdag 1 september een rondwandeling op landgoed Houdringe in De Bilt. Alwandelend vertellen de boswachter en zijn collega’s over de plannen voor hetparkbos van Houdringe.

+Read more...

In het najaar start Utrechts Landschap met herstelwerkzaamhedenaan dit monumentale park. Utrechts Landschap wil deoorspronkelijke monumentale aanleg van het parkbos van Houdringe herstellen.Ook wil het de graslanden bloemrijker maken en meer ruimte bieden aanwandelaars met en zonder hond. Concrete maatregelen zijn o.a.: •             meidoornhagenherstellen, klaphekjes vervangen en wandelpaden opknappen; •             onderhoudzoals dunnen van het bos en baggeren van de sloten en vijvers; •             beheervan de graslanden aanpassen om meer variatie en bloemen te krijgen. Dit doetUtrechts Landschap door minder grazers in te zetten en meer te gaan maaien enafvoeren. De Lakenvelderkoeien blijven en gaan rouleren over de verschillendevelden. De paarden verdwijnen; •             extrahondenlosloopgebied creëren en meer toezicht. De wandeling start om 14.30 uur met eenkorte toelichting in het informatiecentrum Paviljoen Beerschoten (De Holle Bilt6, ingang schuin tegenover het Van der Valk-hotel). Daarna gaan we in groepjeshet gebied in. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig.Honden mogen mee, mits aangelijnd.   We hopen op een grote opkomst om onze stem te laten horen.

2012-08-31