You, the petitioner
Behoud metro 53 copy

Behoud de directe verbinding Gaasperplas - Centraal Station

7,362 signatures

Het GVB wil het aantal metrolijnen in Amsterdam verminderen van 5 naar 4. Volgens het plan worden lijn 50 en 53 samengevoegd. Dat betekent dat de directe verbinding tussen station Gaasperplas en CS verdwijnt.

metro53direct.petities.nl

zie ook AT5 erover

Petition

We

Bewoners en bezoekers van Amsterdam en met name Amsterdam Zuid-Oost en gebruikers van metrolijn 53

 

establish that:

  • dat de opdrachtgevers van GVB, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam, de directe metrolijn 53 tussen Gaasperplas en Amsterdam CS willen inkorten om de komende paar jaar het omzetverlies op te vangen.
  • Met als gevolg een overstap op Van Der Madeweg, waardoor Zuid-Oost een directe verbinding verliest met het Centraal Station.
  • Hierdoor wordt het stadsdeel en het reizen met het OV onaantrekkelijker.
  • De directe verbinding van metrolijn 53 tussen Gaasperplas en Amsterdam CS willen wij behouden, omdat het gebruik van het OV geen commerciĆ«le, maar noodzakelijke behoefte moet vervullen.

 

and request

dit niet te laten gebeuren, maar het OV aantrekkelijk te houden voor zowel bewoners als bezoekers van Amsterdam Zuid-Oost.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2023-07-11 
Lead petitioner:
Manoah Salampessy 

History

Signatures

Updates

Toespreken van de Vervoerregio dinsdag 6 juni

Afgelopen dinsdag 6 juni heeft Manoah Salampessy de Vervoerregio toegesproken op het Stadhuis. Voorafgaand aan de toespraak is een tussentijdse stand van 4.450 handtekeningen overhandigd aan wethouder M.

+Read more...

van der Horst. Ondertussen staat de teller op 4.823 ingezamelde handtekeningen. Wethouder van der Horst kan geen garanties geven op het behoud van de directe verbinding tussen Gaasperplas en Centraal Station. Het kan dus goed zijn dat de plannen van de Vervoerregio doorgaan. Op 11 juli wordt er weer vergaderd. Tot die tijd kunnen wij dus nog handtekeningen inzamelen. Deel deze petitie met jullie familie, vrienden en kennissen, en volg https://www.instagram.com/sp_amsterdam/ en https://www.instagram.com/metro53direct/ om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen

2023-06-08