You, the petitioner
Mei   juni 2016

Behoud de bomen op het Pigmenthof

76 signatures

Op het Pigmenthof, Regenboogbuurt, Almere Buiten staan beeldbepalende huizenhoge groenblijvende (Abies) en bladverliezende (lariks) bomen. Ze worden nu gekapt i.v.m. Groot Onderhoud. Niet nodig voor de plannen maar gemakzucht. Met een kleine verandering kunnen ze blijven staan. De bomen zijn gezond!

Petition

We

Regina van Oorschot Buurtcommissie Pigmenthof

 

establish that:

Gezonde bomen worden onnodig gekapt. De bomen staan de plannen van het groot onderhoud niet in de weg. Ik heb zelf met personen van de Gemeente gesproken en een kleine verandering in het plan kan het kapbesluit wijzigen, dit heeft verder geen consequenties voor het gehele plan.

 

and request

Opdrachtgever - Gemeente Almere - behoud de gezonde bomen! Herzie e/o wijzig het kapbesluit! En verzoeken de bomen op het Pigmenthof te laten staan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2019-08-07 
Lead petitioner:
Regina van Oorschot 
Organisation:
Buurtcommissie Pigmenthof 
Website:

History

Signatures

Updates

UPDATE!

Reactie van de Gemeente Almere, afdeling Communicatie ontvangen:

‘Er worden inderdaad een aantal bomen gekapt (de bedoeling is dat 2 van de 8 groepen bomen gekapt worden om wadi’s aan te brengen voor het bergen van bovenmatig regenwater bij zware regenbuien). En in plaats van de te kappen bomen komen er nieuwe van een soort die beter tegen water kunnen. De diversiteit in groen neemt dus toe.

+Read more...

Kortom: we doen er alles aan om veel bomen te sparen en toch ook klimaatmaatregelen te nemen, die ook noodzakelijk zijn.’ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Fijn dat het plan is aangepast maar het geheel is nog niet helemaal duidelijk en naar tevredenheid dus er komen nog gesprekken over. Zodra alles duidelijk is over het bomenplan van het Pigmenthof wordt uiteraard de petitie aangepast of verwijderd.

Wordt vervolgd......

2019-05-14