De gemeente Groningen heeft voorgenomen de regels voor de bezoekersvergunning straat parkeren te wijzigen.
T/m 2024 is de bezoekersvergunning 16h/week (832h/j). Vanaf 2025 is dat 150h/j. De kosten voor (straat)parkeren verdubbelen en (thuis)zorgorganisaties krijgen geen vrijstelling.
inwoners, wonend in de stad Groningen met betaald-parkeren-zones
af te zien van de voorgenomen wijziging van de regels voor straatparkeren en de verlenging van de parkeertijden voor betaald parkeren en de regels omtrent de bezoekersvergunning ongemoeid laat, zoals deze golden in het jaar 2024 en daarvoor. En daarnaast ambulante zorg per auto niet laat betalen.
Volgens de gemeente is het nodig de prijzen en voorwaarden voor het parkeren op straat aan te pakken: - Straatparkeren wordt duurder omdat parkeergarages te leeg zijn - Autobezitters die straatparkeren maken gebruik van de openbare ruimte - Betalen naar gebruik van de openbare ruimte - Vereenvoudigen en uniformer maken van de regels, parkeertijden en prijzen per locatie - Parkeerplekken in de straten staan te vol met auto's. Het streven is dat de bezetting van auto's in de straat van 100% (nu) naar 80% gaat. - De gemeente heeft ruim 100 klachten gekregen van bewoners die niet goed uit de voeten konden met de huidige bezoekerspas.
Teken deze petitie om druk uit te oefenen op de gemeente en dien een formele klacht in bij de gemeente: https://formulieren-groningen.gemeenteoplossingen.nl/formulieren/contactformuliergemeenteraadgroningen/
Tip: Schrijf uw klacht aan de gemeenteraad van Groningen, en vraag of een ambtenaar van de gemeente met u telefonisch contact opnemen om een toelichting te geven en leg vooral uw situatie uit.
100 klachten waren voor de wethouder genoeg om de parkeerregels te veranderen. Laat de gemeente weten hoe u over de nieuwe parkeerregels denkt.
De petitie tegen de nieuwe parkeerregels is opgevallen bij OogTV..
Deel deze petitie zoveel mogelijk zodat we zoveel mogelijk handtekeningen kunnen verzamelen om de onvrede over de nieuwe parkeerregels te laten zien!.
De gemeente Groningen verschaft geen parkeervergunningen aan ambulante zorgverleners die niet in de stad wonen maar daar wel werken.
Ambulante zorgverleners, zoals thuiszorg of sociale zorgverleners, moeten betalen voor parkeerkosten die ze maken voor zorg aan patiƫnten/cliƫnten. Deze kosten kunnen zij declareren bij hun werkgever.
En deze wordt betaald door de Nederlandse burgers die belasting en zorgpremie betalen