You, the petitioner
Petitie

Behoud de Amsterdamse grachten voor de pleziervaart

9,058 signatures

Stichting Pleziervaart staat voor de belangen van de Pleziervaart in Amsterdam en is tegen een deel van de aangekondigde maatregelen van de Gemeente:

  1. Een verdubbeling liggeld/belasting
  2. maximaal 12 passagiers op een pleziervaartuig
  3. Tussen 23:00 en 07:00 niet meer mogen varen

Petition

We

Amsterdamse booteigenaren, pleziervaarders, bezoekers en/of bewoners van de grachten van Amsterdam

 

observe

  • Dat de gemeente doorschiet in regels die de pleziervaart enorm beperkt zonder dat dit daadwerkelijke overlast oplost.

  • Het verbieden van meer dan 12 personen op een pleziervaartuig en het verbieden van varen na 23:00 (afsluiting van openbare ruimte) gaan te ver en zijn een aanslag op het vrije verkeer van personen.

  • De grachten zijn van iedereen en uitsluiten/beperken van pleziervaart (ten gunste van de commerciĆ«le rondvaart) gaat te ver.

  • Daarnaast lijkt het plan van de gemeente enkel de commerciĆ«le rondvaart ten goede te komen (zij zijn immers uitgesloten van deze maatregelen), en dat kan nooit de bedoeling zijn bij het bestrijden van overlast.

 

and request

De Gemeente in overleg met onder andere Stichting Pleziervaart naar andere maatregelen te kijken voor het bestrijden van overlast die niet de vrijheid van individuen en de pleziervaart inperken. Laat de goeden niet lijden onder de kwaden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2019-05-08 
Lead petitioner:
Bernard Witzel 
Organisation:
Stichting Pleziervaart 
Website:

History

Signatures