You, the petitioner
There is news!
Photo 2023 06 19 16 00 46 %282%29

Behoud de afdeling Verloskunde in Zoetermeer

12,855 signatures

Het is een trend om zorg te concentreren. Het gevolg is, dat in verschillende ziekenhuizen hele afdelingen verdwijnen. Bij ons in Zoetermeer staat het voortbestaan van de afd. Verloskunde ter discussie. Maar eenmaal weg is weg. Met veiligheidsrisico's voor onze (toekomstige) zwangeren als gevolg.

Petition

We

De inwoners van Zoetermeer en omgeving

 

observe

  • dat de toekomst van de afdeling Verloskunde in het HagaZiekenhuis locatie Zoetermeer op het spel staat
  • dat dit grote onzekerheid meebrengt voor onze jonge (aanstaande) ouders.
  • dat bij sluiting van Verloskunde in onze stad zo'n 1200 zwangeren per jaar op het moment van de bevalling niet weten in welke stad en ziekenhuis zij welkom zijn voor de geboorte van hun kind.
  • dat in de regio nu al vaak onvoldoende capaciteit is
  • dat Zoetermeer hierdoor juist een regionale "overloopfunctie" heeft
  • dat de aanrijtijd en beschikbaarheid van zorg zorgwekkend is; tijdige bereikbaarheid van acute verloskunde is essentieel
  • dat 1200/365 niet per se 3,3 per dag is maar ook 12 kan zijn
  • dat we het kind met het badwater dreigen weg te gooien!

 

and request

de uiteindelijke beslissers om onze afdeling Verloskunde in de toekomst te behouden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
zorgverzekeraars 
Petition desk:
Closing date:
2023-09-29 
Lead petitioner:
Linda Bregman-Labrujère 
Organisation:
Inwoners van Zoetermeer 
Website:

History

Signatures

Updates

AL MEER DAN 14.000 ONDERTEKENINGEN (INCUSIEF FYSIEK OP PAPIER)

Beste ondertekenaars,

We zitten in de laatste maand van onze petitie maar dit is uiteraard nog niet het einde van de strijd om de afdeling Verloskunde met bijbehorende Verloskamers in Zoetermeer te behouden. We hebben inmiddels meer dan 14.000 ondertekeningen.

+Read more...

Dit is inclusief de fysieke ondertekeningen op papier!

Er is beweging! Nogmaals willen wij, als klein inwonerscomité, u hartelijk bedanken voor uw ondertekening en het steunen van onze petitie. Mede hierdoor, hebben we de boel namelijk aardig in beweging weten te krijgen en zijn er sinds afgelopen week door drie verschillende partijen onderzoeken gestart. Dit is een mooi resultaat van onze acties en die van onze strijdlustige wethouder Ingeborg ter Laak.

Eerst onderzoeken dan pas besluiten De onderzoeken vinden vanuit verschillende perspectieven plaats maar hebben allen tot doel om de risico’s in kaart te brengen wanneer de afdeling Verloskunde zou verdwijnen. Daarnaast is het doel om de mogelijke alternatieven te onderzoeken met veiligheid van moeder en kind voorop. De resultaten hiervan worden begin 2024 gepresenteerd waarna definitief een besluit wordt genomen door het bestuur van het Hagaziekenhuis.

Eindsprint en hulp gevraagd We hopen de komende twee weken nog een eindsprint te kunnen maken. Er zijn nog steeds mensen die niet gehoord hebben van de mogelijke sluiting en/of onze petitie. Help ons nog een beetje door in uw omgeving te vragen of mensen bereid zijn om te tekenen. Wij zijn er van overtuigd dat elke ondertekening helpt.

In de volgende update zullen de data van het aanbieden van de petitie bekend zijn. Wordt vervolgd…

Vriendelijke groet,

Namens alle bezorgde inwoners,

Linda Bregman-Labrujère Petitionaris

2023-09-17

Landelijke aandacht voor onze petitie!

Beste ondertekenaar,

We hebben op vrijdag 28/7 het landelijke nieuws gehaald! Onze actie in het Stadshart waarbij zwangeren hun buik lieten "Belly painten" door vier Zoetermeerse kunstenaars is niet onopgemerkt gebleven. Naast aandacht van Focus op Zoetermeer, het Streekblad, Zoetermeer Actief, Omroep West en het AD verscheen SBS6 met een filmploeg en werd er nog diezelfde avond uitgezonden in de nieuwsuitzending van "Hart van Nederland".

Verloskundigen, verpleegkundigen en een aantal inwoners uit onze stad hebben winkelend publiek er op attent gemaakt dat de afdeling Verloskunde in de toekomst dreigt te verdwijnen.

+Read more...

Er kon ook schriftelijk getekend worden voor de petitie en dat werd massaal gedaan.

Op dit moment staan we inclusief de fysieke ondertekeningen op ongeveer 12.000! Dit is erg mooi maar het kan nog beter. Mocht u nog iemand in uw gezin, familie of omgeving hebben die nog niet heeft getekend, vraag dan of zij ons willen helpen met onze "reddingsactie".

In augustus zetten wij ons met hulp van Piëzo in om onze anderstalige inwoners te bereiken en september zullen wij de scholen en kinderdagverblijven benaderen.

Dit was het voor nu. Alvast dank voor uw inzet en ondertekening.

Met vriendelijke groet,

Linda Bregman Petitionaris

2023-08-02

**DE MACHT VAN HET GETAL! WE ZETTEN DE ‘VERDUBBELAAR” IN!**

27 juni 2023

Beste ondertekenaar,

Allereerst hartelijk dank dat u deze belangrijke petitie ter behoud van de afdeling Verloskunde in Zoetermeer wilt ondertekenen. Men had voorspeld dat deze actie zo’n 2.500 ondertekeningen op zou leveren maar niets is minder waar.

+Read more...

Het is pas dag zes en we zijn de 7.500 al gepasseerd. Blijkbaar hebben velen gehoopt op een dergelijke actie en wij, de inwoners en degenen die ons een warm hart toedragen, zien wat de macht van het getal is.

Media-aandacht

De regionale media is namelijk zéér onder de indruk en het is nog een kleine stap naar aandacht van de landelijke media. Hiervoor zijn echter nog wat meer ondertekeningen nodig. En…die kunnen we met z’n allen binnenslepen.

Hoe kunnen we verdubbelen?

Wanneer iedere ondertekenaar één persoon in zijn of haar omgeving vraagt om eveneens te ondertekenen, kunnen we, theoretisch gezien, in sneltreinvaart van 7.500 naar 15.000 handtekeningen gaan. En dan wordt het pas echt interessant! Dit hoeft niet per se een zwangere of inwoner van Zoetermeer te zijn. Ook je tante uit Groningen of een broer uit Heerlen mag ondertekenen. Help mee om de Verloskunde te behouden!

Heel veel dank namens alle bezorgde mensen uit Zoetermeer en regio

Linda Bregman-Labrujère Petitionaris

2023-06-27